Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Rusia Membangun Penjejak Cryptocurrency – Bitcoinist.com


Perkhidmatan Pemantauan Kewangan Persekutuan Rusia (Rosfinmonitoring) telah menugaskan alat analisis untuk memantau transaksi cryptocurrency. Sistem ini akan menumpukan perhatian kepada bitcoin, seperti yang dilaporkan oleh perkhidmatan Rusia BBC .


Plug In, Baby

Rosfinmonitoring, yang tanggungjawabnya meliputi penipuan kewangan dan pembiayaan pengganas, sudah menggunakan Sistem Maklumat Bersepadu . Ini membolehkan input maklumat yang berbeza mengenai suspek dalam jenayah kewangan, untuk mencari sambungan di antara mereka.

Menjelang akhir tahun 2018, sistem itu perlu mempunyai fungsi tambahan untuk memproses maklumat mengenai transaksi bitcoin dan dompet. Ini sememangnya bergantung kepada menghubungkan dompet kepada orang, akaun bank atau nombor telefon di tempat pertama.

Kontrak itu pergi ke Institut Keselamatan dan Analisis Maklumat Moscow (SPI). Bersama-sama dengan kemas kini lain untuk sistem ini, ia akan bernilai 195.5 juta rubel yang sejuk (US $ 2.87m).

 Saintis Rusia dalam Kemudahan Warhead Rahsia Teratas Ditangkap untuk Bitcoin Pertambangan

Pertukaran Negara-Tertib [19659003] Kesahihan penggunaan cryptocurrency di Rusia telah lama dipertikaikan, walaupun draf undang-undang "Pada Aset Kewangan Digital" sedang dibaca di Duma Negeri. Jika diluluskan undang-undang, ini bermakna bahawa hanya pengendali berlesen boleh memproses urus niaga cryptocurrency.

Kita boleh menganggap bahawa pengendali ini perlu menyampaikan semua maklumat yang dikumpulkan melalui prosedur KYC / AML secara langsung kepada pihak berkuasa Rusia. Dengan maklumat ini, sistem ini boleh mengaitkan satu suspek kepada orang lain melalui pergerakan dana.

Agensi penguatkuasaan undang-undang di Amerika Syarikat dan Eropah menggunakan alat yang sama untuk 'mengikuti jejak serbuk roti' dalam jenayah kewangan

 Masih Kekurangan Rangka Kerja Undang-Undang Untuk Cukai

Mikroba dalam Titisan Air

Pakar internet Anton Merkurov percaya bahawa sistem itu sebenarnya mempunyai kesan sebaliknya. Dia berfikir bahawa pemantauan semacam itu hanya akan membawa kepada lebih banyak masalah dari cryptocurrency untuk menjadikannya tidak dapat ditembusi oleh badan pemerintah.

Pelaku juga dapat mengelirukan percubaan percubaan agensi penguatkuasaan undang-undang dengan membuat dompet baru bagi setiap transaksi. [19659004] Beliau juga menunjukkan bahawa berbanding dengan jumlah dana yang dicuci, yang dibasuh melalui cryptocurrency agak kecil. Perolehan melalui LocalBitcoins adalah sehingga 1 bilion rubel setiap minggu. Bandingkan ini kepada Kolonel Zakharchenko, seorang pegawai polis yang ditemui dengan kira-kira 9 bilion rubel.

Merkurov menyamakan proses ini untuk mencari mikroba di bawah mikroskop dalam setitik air.

mengenai Rosfinmonitoring? Marilah kita tahu di komen di bawah!


Imej ihsan arkib Bitcoinist, Shutterstock.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments