Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Saluran Pembayaran Kripto Banxa Mengurangkan Kakitangannya sebanyak 30% Untuk Bertahan pada Musim Sejuk Kripto


Pasaran mata wang kripto telah menghadapi pertumpahan darah kedua tanpa sebarang jurang buat kali pertama dalam sejarah, mengganggu industri blockchain ke tahap yang besar. Akibatnya, perniagaan berorientasikan kripto, termasuk pertukaran dan saluran pembayaran, mengurangkan tenaga kerja mereka disebabkan penurunan volum dagangan kripto yang menjejaskan hasil.

Begitu juga, saluran pembayaran crypto Australia, Banxa, digunakan untuk menukar fiat kepada crypto dan sebaliknya telah mengecilkan kakitangannya sebanyak 30%, memandangkan herotan pasaran semasa, menurut laporan Kajian Kewangan.

Bacaan Berkaitan | Modal Three Arrows Mendapat Notis Kelalaian Atas Pinjaman Voyager $660 Juta

Ketua Pegawai Eksekutif di Banxa, Holger Arians, menambah;

Kami sedang berusaha untuk menguruskan volum dagangan yang besar dan melabur dalam produk baharu dan pasaran baharu untuk menyokong rakan kongsi kami. Dengan kemelesetan ekonomi yang mendadak, kami terpaksa mengurus kos dengan cepat dan mengurangkan tumpuan kami kepada inisiatif teras yang menjana hasil.

Banxa ialah gerbang pembayaran web 3.0, dan ia mula berdagang secara terbuka di Bursa Saham Toronto pada Januari 2021. Dengan pada mulanya memudahkan pelanggan pada tahap terbaik, ia meningkatkan penilaiannya hampir 74% dalam tempoh 12 bulan yang lalu.

Pertumbuhan pelanggan yang meluas meningkatkan bilangan pekerja syarikat kepada 230 tahun lepas, terletak di seluruh dunia, termasuk Eropah dan Indonesia. Tetapi kini, memandangkan eksekutif firma telah memutuskan untuk memotong jawatan pekerjaan yang berlebihan, bilangan pekerja yang bekerja telah mencecah 160. Begitu juga, permodalan pasaran Banxa telah merosot hampir separuh daripadanya dalam beberapa hari yang lalu.

Carta Harga Bitcoin
Bitcoin kini didagangkan di bawah paras $21,000 pada carta setiap jam | Carta harga BTC/USD daripada Tradingview.com

CEO Percaya Crypto Bears Akan Kekal Selama Satu Tahun

Memandangkan penganalisis di sekeliling sudah meramalkan aliran menurun di hadapan, medium pembayaran Australia Banxa telah mengambil tindakan untuk mengurangkan kosnya sejak Mei dengan membatalkan acara dalaman seperti makan malam, minuman, dsb., kerana Ketua Pegawai Eksekutif Banxa menjangkakan aliran menurun akan bertahan sepanjang masa seterusnya tahun.

Encik Arian menambah;

Kami kini memasuki apa yang kelihatan seperti pasaran beruang, sementara nampaknya AS mungkin memasuki kemelesetan. Seperti kebanyakan orang lain dalam industri kami [we] sedang menjangkakan musim sejuk kripto yang lain, dengan jumlah dagangan menurun dengan ketara. Kami melihat permodalan pasaran Banxa hampir separuh dalam beberapa hari, dan ramalan adalah bahawa keadaan ini berkemungkinan besar akan berterusan selama 12 bulan lagi.

Beliau seterusnya menjelaskan bahawa mengurangkan pekerja tidak akan menjejaskan prestasi platform. Namun, ia akan membolehkan syarikat untuk lebih fokus dan lebih ramping kerana saluran pembayaran akan dapat mengutamakan margin dan keuntungan yang lebih tinggi dalam masa menurun ini.

Bacaan Berkaitan | Bagaimana Platform Pinjaman Ethereum Ini Diserang Dan Membuat Perjanjian Dengan Penggodam

Begitu juga, pertukaran kripto terkenal Coinbase telah mengurangkan tenaga kerjanya sebanyak 18% kerana pembunuhan beramai-ramai kripto. Walau bagaimanapun, ia akan membolehkan platform kekal sihat kerana beruang kripto nampaknya kekal di hadapan untuk masa yang lama, mengikut catatan blog rasmi diterbitkan pada 14 Jun.

Platform kripto lain yang mengikuti langkah yang sama untuk bertahan dalam aliran menurun termasuk BlockFi, memotong 20% ​​kakitangannya. Dan Crypo.com, yang mengumumkan untuk mengurangkan tenaga kerjanya sebanyak 5% atau mengatakan 260 pekerja kehilangan pekerjaan.

Featured image from Pixabay and Chart from TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments