Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

SANGO Coin: Matawang Kripto Pertama Disokong Kerajaan Yang Bukan CBDC


Aset digital yang disokong kerajaan, CBDC, telah dikemukakan oleh negara yang berbeza untuk melaksanakan pembayaran crypto di negara ini berbanding menggunakan mata wang terdesentralisasi seperti Bitcoin. Ia adalah sebagai tindak balas kepada kadar penggunaan pantas mata wang kripto di seluruh dunia kerana nilainya yang semakin meningkat dan pulangan yang tinggi. Mata wang kripto tidak memberi kerajaan apa-apa kawalan ke atas mereka, oleh itu sebab di sebalik Mata Wang Digital Bank Pusat (CBDC).

Walau bagaimanapun, daripada mengikuti trend kerajaan lain dan membuat CBDC, Republik Afrika Tengah telah memilih untuk pergi ke cara terdesentralisasi dengan membina rangkaian Bitcoin. Mata wang kripto yang disokong bitcoin adalah yang pertama disokong oleh kerajaan.

Bukan CBDC

Syiling SANGO ialah idea baharu kerajaan Republik Afrika Tengah, yang terus memacu inovasi digital dan kemajuan teknologi blockchain di benua Afrika. Ia adalah tanda asli rantaian sampingan Sango yang memanfaatkan keupayaan bitcoin untuk membawa sistem kewangan digital baharu ke negara ini. Syiling ini sebahagiannya disokong oleh bitcoin, yang disimpan dalam dana rizab oleh Perbendaharaan Republik Afrika Tengah.

Ini adalah salah satu daripada banyak cara yang membezakan Syiling SANGO daripada CBDC yang dikeluarkan oleh negara lain. Daripada disandarkan oleh emas atau ditambat pada mata wang fiat, seperti dalam kes eNaira Nigeria, Syiling SANGO dipancangkan kepada Bitcoin. Ini membantu untuk menghapuskan risiko tidak dipatok pada masa hadapan.

SANGO Coin menawarkan pemegangnya pelbagai pilihan untuk memanfaatkan ekonomi yang berkembang pesat. Individu atau entiti boleh menjadi pemastautin elektronik dengan membeli dan memegang syiling SANGO dengan harga $6,000, menetap di luar negara tetapi wujud secara digital sebagai entiti dalam CAR.

Tambahan pula, ia merupakan inisiatif pertama untuk menawarkan pemegang residensi token di negara ini. Dengan $60,000 dalam token SANGO terkunci, individu boleh memohon dan menjadi warganegara CAR, lengkap dengan pasport.

Faedah lain termasuk dapat membeli hartanah di negara ini menggunakan SANGO berkunci dan perlu membayar cukai pendapatan 0% ke atas semua pelaburan ini. Token juga milik pemilik 100% dan tersedia untuk mereka setelah tempoh lokap tamat.

Mengapa SANGO Lebih Kuat Dengan Bitcoin

Bitcoin telah memasuki arus perdana selepas dijenamakan sebagai “emas digital.” Ini adalah kerana prestasi melebihi aset digital berbanding aset lain seperti emas pada asas tahun ke tahun, dan ia merupakan lindung nilai inflasi yang baik sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Membawa nilai sedemikian kepada ekosistem Sango secara automatik memberikannya titik permulaan yang lebih besar daripada mata wang digital keluaran kerajaan yang lain.

Pendesentralisasian bitcoin menjadikannya supaya Sango boleh membawa tadbir urus terdesentralisasi yang sama kepada pemegang yang akan mempunyai hak mengundi apabila ia berkaitan dengan tadbir urus token. Selain itu, token seperti SANGO yang digunakan oleh sesebuah negara perlu dapat mengekalkan nilainya dalam jangka panjang, yang menjadikan bitcoin rangkaian terbaik untuk dibina. Ditambah dengan asas teknikal bitcoin, SANGO adalah selamat seperti yang mungkin.

Tambahan pula, nod SANGO dikawal oleh badan kerajaan yang dipilih secara demokratik yang dikenali sebagai Kuorum Institusi. Mereka mengendalikan pengeluaran syiling pada penyelesaian L2, yang menggunakan enjin konsensus berdasarkan Teras Tendermint yang diubah suai dengan protokol bukti konvensyen (PoC) tersuai.

Menggunakan SANGO Coin sebagai ganti Bitcoin memberikan Republik Afrika Tengah fleksibiliti yang diperlukan untuk menyediakan fungsi tertentu. Ia juga menggunakan kontrak pintar untuk meningkatkan utiliti protokol Lapisan 2, membolehkan Sango menambah kes penggunaan baharu apabila timbul keperluan.

Untuk mengetahui lebih lanjut, lawati laman web Sango.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments