Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Sebab Baru Kejatuhan Pasaran Didedahkan: Tesla Menjual 75% Bitcoinnya Pada Q2


Memang benar, Tesla sudah menjual hampir satu bilion dolar dalam BTC dan pasaran mengambilnya seperti juara. Sudah tentu, harga jatuh di bawah paras tertinggi sepanjang masa sebelumnya untuk pertama kali dalam sejarah bitcoin, tetapi terdapat sebab yang jelas untuk itu. Pembuangan Tesla bukan antara sebab itu sehingga malam semalam, apabila kemas kini suku tahunan syarikat untuk Q2 melanda Internet. Sekarang, semuanya masuk akal

milik Tesla laporan berkata:

“Tunai suku akhir, kesetaraan tunai dan sekuriti boleh pasar jangka pendek meningkat secara berurutan sebanyak $902M kepada $18.9B pada S2, didorong terutamanya oleh aliran tunai percuma sebanyak $621M, sebahagiannya diimbangi oleh pembayaran balik hutang sebanyak $402M. Pada penghujung Q2, kami telah menukar kira-kira 75% daripada pembelian Bitcoin kami kepada mata wang fiat. Penukaran pada Q2 menambah $936 juta tunai pada kunci kira-kira kami.”

Adapun sebabnya, mari kita petik CNBC:

“Musk menjelaskan pada panggilan hari Rabu, “Sebab kami menjual sekumpulan pegangan bitcoin kami adalah kerana kami tidak pasti bila sekatan covid di China akan berkurangan jadi penting bagi kami untuk memaksimumkan kedudukan tunai kami.” Dia menambah, “Ini tidak boleh dianggap sebagai beberapa keputusan mengenai Bitcoin.”

Ketua Pegawai Eksekutif Twitter yang ketagih tidak menangani isu itu di platform media sosial. Namun.

Tangan Kertas Tesla, Apa Kata Mereka Mengenai Bitcoin?

Mari kita imbas kembali. Pertama, percubaan malang Do Kwon terhadap stablecoin algoritma gagal dengan teruk. Pengawal Yayasan Luna terpaksa menjual kira-kira 800K syiling untuk cuba mempertahankan tambatan UST kepada dolar. Pasaran bitcoin menderita, pasti, tetapi ia membuktikan ia mempunyai kecairan untuk menguruskan penjualan besar ini.

Dan kini kami mendapati bahawa, secara kasar pada masa yang sama, Tesla juga menjual. Adakah mereka panik menjual kerana mereka takut dengan telatah Do Kwon? Sukar untuk diceritakan. Pada harga berapa yang mereka jual? Sukar untuk ditentukan. Satu-satunya perkara yang kami tahu pasti ialah mereka menjual BTC bernilai bilion dolar lagi dan pasaran mengambil sats murah dari tangan mereka tanpa bergelut. Sudah tentu, harga menurun kepada kedalaman yang tidak diketahui sebelum ini, tetapi ia sudah melantun semula.

Kemudian, apabila Tesla mengumumkan penjualan, pasaran bertindak balas secara emosi. tapak kakak kami NewsBTC dimaklumkan:

“Menurut laporan, syarikat itu telah menukar pegangan Bitcoinnya kepada mata wang fiat. Akibatnya, Bitcoin telah ditolak hampir kepada titik harga $24,000 dan kini didagangkan pada $23,100 dengan kerugian 2% sepanjang sejam yang lalu. Mata wang kripto masih mencatatkan keuntungan 20% sepanjang minggu lalu dan sentimen pasaran masih optimistik tentang potensi keuntungan masa depan.”

Pada masa penulisan, bitcoin didagangkan pada $22.634, jadi kesedaran bahawa Tesla mempunyai tangan kertas memang mempunyai kesan. Walau bagaimanapun, ia tidak seteruk yang dijangkakan oleh semua orang. Terutama dengan mengambil kira bahawa, pada masa itu, pelaburan bitcoin awal Tesla adalah faktor utama dalam menghantar BTC ke stratosfera.

Carta harga BTCUSD untuk 21/07/2022 - TradingView

BTC price chart for 07/21/2022 on Bitstamp | Source: BTC/USD on TradingView.com

Apa yang Akan Dikatakan Sejarah Mengenai Keputusan Tesla?

Memandangkan Elon Musk tidak melakukan usaha yang paling kecil untuk mencuba dan memahami bitcoin, penjualan syarikat tidak sepatutnya mengejutkan kami. Namun begitu. Nampaknya Tesla tidak cuba mendandani bukunya. Nampaknya mereka tidak mendapat keuntungan daripada jualan itu, malah beberapa laporan menganggarkan bahawa mereka kehilangan wang dalam perdagangan itu. “Kuncian covid di China” kelihatan seperti alasan yang lemah. Dan, apakah maksud “maksimumkan kedudukan tunai kami” dalam konteks ini? Kita perlu tunggu dan lihat apa yang syarikat lakukan dengan wang tunai itu.

Hakikatnya, nampaknya Tesla panik dijual. Jika ini terbukti benar, harapkan untuk melihat tweet, meme, dan fikirkan tentang berapa banyak yang akan dibuat oleh syarikat jika tangan mereka tidak diperbuat daripada salad setiap kali mengepam bitcoin. Malah, harapkan untuk melihat semua itu tanpa mengira. Persembahan baru bermula.

Featured Image by Tesla Fans Schweiz on Unsplash  | Charts by TradingView

Stesen pengecas Tesla dengan keretaSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments