Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Sebagai Musim Sejuk Crypto Terus, Ia adalah Survival yang Terpencil Di Antara Penambang Bitcoin


· 6 Februari 2018 · 9:00 pm <! – Kutipan

Sebagai harga Bitcoin terus pembetulan curam pada tahun 2018, penambang Bitcoin mendapati diri mereka berjuang sisa. Permainan Kelaparan Harga Bitcoin telah jatuh kira-kira 70% dari paras tertinggi sepanjang masa hampir $ 20,000 pada pertengahan Disember. Awal pagi Selasa, harga satu Bitcoin hampir menyentuh $ 6,000, sebelum melantun semula ke $ 7000. Walaupun penurunan mendadak harga ini berpotensi memberi isyarat peluang membeli untuk pelabur yang bijak mencari sebahagian besar dominan

Akhir Petikan ->

Oleh kerana harga Bitcoin meneruskan pembetulannya yang curam pada tahun 2018, Penambang Bitcoin mendapati diri mereka bertarung dengan sisa.


Permainan Kelaparan

Harga Bitcoin telah jatuh kira-kira 70% dari paras tertinggi sepanjang masa hampir $ 20,000 pada pertengahan Disember. Pada awal hari Selasa pagi, harga satu Bitcoin nyaris menyentuh $ 6,000, sebelum melantun semula ke $ 7000.

Walaupun penurunan tajam ini berpotensi memberi isyarat peluang membeli bagi beberapa pelabur yang bijak yang ingin merebut beberapa yang dominan cryptocurrency pada diskaun yang curam, pelombong Bitcoin ditinggalkan rasa sakit.

 Pelombong Bitcoin

Selama dua tahun yang lalu, kuasa pengkomputeran yang diperlukan untuk berjaya menyelesaikan blok telah meningkat 18 kali ganda . Walau bagaimanapun, kenaikan harga 21 kali ganda pada masa yang sama telah membantu pertambangan Bitcoin tetap menguntungkan terhadap peningkatan kos tenaga. Hari ini, itu tidak semestinya.

Bitcoin Perlombongan telah tiba-tiba bertukar menjadi anjing untuk makan anjing untuk bertahan hidup. Menurut analisis yang dilakukan oleh Bloomberg hanya pelombong terbesar menggunakan peralatan atas-talian yang dibeli pada harga borong yang menjadikan keuntungan di tengah-tengah kemerosotan pasaran baru-baru ini – dan bahkan kemudian, hanya hampir tidak.

Miner Cina yang menjalankan Antminer S9 dari Bitmain Technologies Ltd. pada tahun 13.5 TH / s, contohnya, akan menarik kira-kira $ 80 seminggu dalam keuntungan – dengan asumsi Bitcoin kekal pada purata bergerak 50 hari $ 13,200. Malangnya, tidak.

 Bitmain Bitcoin miner

Hari ini, penambang rata-rata kehilangan wang, dan sindikat perlombongan seperti Antpool turun 90% apabila dibandingkan dengan harga Bitcoin di 50- purata bergerak hari. Penganalisis Tenaga Kewangan Baru Sophie Lu mendakwa pelombong industri yang paling cekap dapat terus beroperasi dengan menguntungkan hingga ke tahap $ 3,000 per Bitcoin tetapi menambah bahawa "pasti terdapat beberapa pelombong yang sudah keluar wang. "

Oleh itu, pada masa ini hanya terdapat dua cara untuk pelombong Bitcoin untuk meletakkan garis bawah mereka dengan tegas kembali dalam warna hijau – harga Bitcoin sama ada harus kembali naik dan naik, atau pelombong lain perlu memanggilnya berhenti. Dengan lebih sedikit pelombong datang persaingan yang kurang, namun sejarah telah menunjukkan kebanyakan pelombong Bitcoin enggan menarik palam operasi mereka, tidak peduli berapa kecil.

Dengan penambang Bitcoin yang sudah ditubuhkan sudah berjuang untuk bertahan hidup, FBG Capital Zhou Shuoji berkata sekarang mungkin tidak masa terbaik untuk terlibat dalam industri ini, menyatakan, "Jika anda membeli peralatan perlombongan sekarang, ia tidak lagi menguntungkan." Walau bagaimanapun, dalam pasaran yang terdedah kepada perubahan drastik dalam tindakan harga, ia boleh menjadi menguntungkan sekali lagi tidak lama lagi.

Adakah anda melombong Bitcoin? Jika ya, adakah anda mendapati penurunan pasaran baru-baru ini telah membuat perlombongan Bitcoin lebih mahal daripada nilainya? Beritahu kami dalam komen di bawah!


Imej ihsan dari AdobeStock, Pixabay

, ID) {
    var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
    jika (d.getElementById (id)) kembali;
    js = d.createElement (s); js.id = id;
    js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1";
    fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
  } (dokumen, 'skrip', 'facebook-jssdk'));Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments