Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Selamat tinggal Bitcoin Cash? Microsoft: Meningkatkan Chain On 'Degradasi Desentralisasi'


· 13 Februari 2018 · 1:15 pagi <! – Kutipan

Microsoft telah menyimpulkan bahawa penyelesaian 'lapisan 2' yang diperlukan untuk Bitcoin untuk skala dan "bekerjasama" pada teknologi. Microsoft: Rantaian Di Gagal Memenuhi Keperluan Keperluan Dalam satu blog pada hari Isnin, Pengarah Pengurusan Program di Bahagian Identiti Microsoft Alex Simons berkata bahawa penyelesaian skala 2 lapisan, yang secara asasnya melibatkan Rangkaian Lightning, lebih tinggi daripada skala rantaian. Simons menulis: Walaupun sesetengah komuniti blockchain telah meningkatkan kapasiti urus niaga dalam rangkaian (contohnya menghalang peningkatan), pendekatan ini

Akhir Petikan ->

Microsoft telah membuat kesimpulan bahawa penyelesaian 'lapisan 2'


Microsoft: Rantaian Di Gagal Memenuhi Keperluan Keperluan

Dalam catatan blog pada Isnin, Pengarah Pengurusan Program di Microsoft Bahagian Identiti Alex Simons mengatakan bahawa penyelesaian skala 2 lapisan, yang secara asasnya melibatkan Rangkaian Lightning, lebih baik daripada skala rantaian.

Simons menulis:

Walaupun sesetengah komuniti blockchain telah meningkatkan kapasiti urus niaga di rantaian (cth. ), pendekatan ini pada umumnya merendahkan keadaan rangkaian yang terdesentralisasi dan tidak dapat mencapai berjuta-juta transaksi sesaat yang akan dihasilkan oleh sistem pada skala dunia.

Beliau kemudiannya meneruskan:

Untuk mengatasi halangan-halangan teknikal ini, kami bekerjasama dalam protokol Layer 2 yang terpencil yang berjalan di atas blok-blok awam ini untuk mencapai skala global, sambil mengekalkan ciri-ciri sistem JPS peringkat dunia (identiti yang terdesentralisasi).

Jawatan itu menandakan apa yang mungkin berlaku secara langsung oleh Microsoft pada masa depan blok awam, termasuk Bitcoin.

Penerangan komputer raksasa mengenai pilihan rantai rangkaian sebagai "Desentralisasi yang merendahkan" khususnya menempatkannya sebagai bertentangan dengan garpu keras Bitcoin yang menawarkan saiz blok yang lebih besar, khususnya Bitcoin Cash .

Garpu telah lama menarik kritikan dari penyokong awal Bitcoin, ientist Nick Szabo menyeru rangkaian "persembahan boneka terpusat" tahun lalu.

Sumber-sumber yang sekarang akan digunakan untuk pembangunan lapisan 2 masih tidak diketahui.

 Network Lightning Passes Cash Node Bitcoin Count

Rangkaian Lightning Melalui Bitcoin Cash Node Count

"Kami terkejut dan teruja untuk mengambil cabaran besar itu, tetapi juga tahu ia tidak dapat dicapai sendiri," Simons berterusan.

"Kami mengharapkan sokongan dan input rakan kongsi persekutuan kami, ahli Yayasan Identiti yang Terpencarkan, dan pelbagai ekosistem pereka Microsoft, pembuat dasar, rakan kongsi perniagaan, pembangun perkakasan dan perisian."

Rangkaian Lightning telah membuat kemajuan yang besar pada tahun ini, memulakan perdana utama [194590039] dan berkembang pesat untuk memasukkan hampir nod 2000 pada 13 Februari – lebih daripada rangkaian Bitcoin Cash

Teknologi lapisan 2 yang sangat dinanti-nantikan akan membuat pecahan kos urus niaga Bitcoin sen dolar AS dan lengkap hampir serta-merta.

Apa pendapat anda tentang penilaian Microsoft terhadap lapisan 2 penyelesaian skala? Beritahu kami dalam komen di bawah!


Gambar ihsan dari Lightning Network Explorer, Peksels

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments