Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Serangan Eksekutif Visa Teratas Bitcoin, Brags Mengenai Kekayaannya


· 19 Mac 2018 · 7:30 pagi <! – Petikan

Akhir minggu lalu, dalam satu siri kenyataan yang memberitahu anda betapa kaya dia, seorang eksekutif teratas di Visa mengalahkan Bitcoin dengan tuntutan bahawa saingan bahkan yang paling besar pembuang FUD. Rich Guy Says 'Bitcoin is Bad' Vasant Prabhu, ketua pegawai kewangan Visa – rangkaian pembayaran terbesar di dunia dengan nilai pasaran – telah mengambil masa dalam jadual sibuknya untuk menguburkan Bitcoin di bawah gunung negatif. Di samping itu

Akhir Kutipan ->

Akhir minggu lalu, dalam satu siri kenyataan yang memberitahu anda betapa kaya dia, seorang eksekutif teratas di Visa mengalahkan Bitcoin dengan tuntutan bahawa saingan bahkan yang terbesar dari FUD throwers.


Rich Guy Says 'Bitcoin is Bad'

Vasant Prabhu, ketua pegawai kewangan Visa – rangkaian pembayaran terbesar di dunia dengan nilai pasaran – jadual untuk mengebumikan Bitcoin di bawah gunung negatif.

Selain mendakwa bahawa cryptocurrency telah digunakan oleh "setiap ahli politik penjahat dan kotor," Prabhu menyatakan bahawa majoriti pelabur tidak tahu apa yang mereka lakukan. Walaupun secara terang-terangan memamerkan statusnya sebagai 'jenis masalah besar,' dia memberitahu Financial Times :

Orang-orang bertanya saya adalah orang-orang yang menakutkan neraka daripada saya. Awak tahu, lelaki seperti pemandu limo ke lapangan terbang. . . Mereka tidak tahu apa yang mereka lakukan.

(Kerana – anda tahu – pemandu limo nampaknya tidak mampu membuat keputusan pelaburan berpendidikan.)

 Bitcoin FUD

Financial Times bagaimana seorang juruwang bank memaklumkan eksekutif Visa rancangannya untuk menjual Bitcoin pada bulan Mac, dan bagaimana seorang ahli keluarga Prabhu teruja kerana mendapat dua kali ganda keuntungannya atas makan malam Thanksgiving. Said Prabhu:

Ini adalah perkara utama yang anda dengar apabila anda mempunyai gelembung, ketika lelaki yang bersinar sepatu anda memberitahukan kepada anda apa stok yang akan dibeli.

(Mana satu yang mencukur kasut? ahli keluarga Prabhu yang membuat pelaburan $ 8000?)

Pernyataan Prabhu benar-benar tidak boleh mengejutkan, bagaimanapun, kerana dia nampaknya tidak memahami premis asal Bitcoin . Beliau menjelaskan:

Dengan mata wang yang dikeluarkan oleh Rizab Persekutuan, saya tahu siapa yang berdiri di belakangnya. Siapa yang baik untuk wang [behind cryptocurrency]? Siapa yang tahu?

(Itu semacam itu, Encik Prabhu.)

 cryptocurrency

Prabhu juga terjebak ke skrip institusi kewangan arus perdana dengan mendakwa Bitcoin dan cryptocurrency hanyalah alat untuk penjenayah, menyatakan:

Sukar untuk mendapatkan wang kotor melalui sistem perbankan. Cryptocurrency adalah fenomenal untuk semua barangan itu. . . Setiap penjahat dan ahli politik yang kotor di dunia, saya yakin, dalam cryptocurrency.

Pada akhirnya, pandangan Prabhu sama ada menggambarkan kejahilannya sendiri berkaitan dengan cryptocurrency atau FUD (Fear, Ketidakpastian, dan Keraguan) yang disengajakan selepas syarikat itu

Seperti yang dicatat oleh Chris Skinner, pengarang teknologi kewangan:

Terdapat beberapa aktiviti jenayah yang dikaitkan dengan beberapa cryptocurrencies tetapi ia merupakan pembeli yang berganda, tiga kali ganda, dan empat kali ganda yang dibebankan pada Coinbase agak minimum.

Adakah anda fikir Bitcoin adalah gelembung, atau adakah anda berfikir Vasant Prabhu hanya membuang FUD pada sesuatu yang tidak difahami dan / atau ingin melemahkan? Mari kita tahu di komen di bawah!


Imej ihsan Pixabay, arkib Bitcoinist, dan Shutterstock.

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments