Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Setengah daripada NEM Dicuri Coincheck Mungkin Sudah Dibasuh


· 19 Mac 2018 · 9:30 pagi <! – Petikan

Peretas yang terlibat dalam profil Coincheck berprofil tinggi awal tahun ini mungkin telah berjaya menukarkan separuh daripada token NEM dicuri ke dalam mata wang digital yang lain. Hilang ke Kering Seperti yang dilaporkan oleh Jepun Today, penggodam yang terlibat dalam skala besar Coincheck boleh menggunakan "web gelap" tanpa nama – yang telah membahayakan penyiasat cuba mengesan cryptocurrency yang dicuri kemudian bernilai kira-kira $ 547 juta. Menurut ahli cybersecurity, penggodam membuat laman web

End Excerpt ->

Peretas yang terlibat dalam Coincheck berprofil tinggi pada awal tahun ini mungkin berjaya menukarkan setengah daripada token NEM yang dicuri ke dalam lain mata wang digital.


Gantung ke Kering

Seperti dilaporkan oleh Japan Today penggodam yang terlibat dalam skala besar Coincheck mungkin menggunakan "web gelap" yang telah membahayakan penyiasat cuba menjejaki cryptocurrency [194590031] yang dicuri kemudian bernilai kira-kira $ 547 juta.

Menurut pakar keselamatan siber, penggodam membuat laman web di laman web gelap yang membenarkan perdagangan mata wang digital pada 7 Februari. Penukaran syiling NEM bermula serta-merta, dan data menggambarkan bahawa urus niaga masih diproses di laman web tersebut – yang berpotensi membuat NEM dicuri semua tetapi tidak boleh dipercayai.

 pengubahan wang haram

Yayasan NEM yang berpangkalan di Singapura telah bekerja lebih masa dalam usaha untuk mengesan NEM dicuri, sebahagian besarnya dengan membenderkan akaun yang disyaki digunakan untuk pemindahan tidak sah. Semasa berbuat demikian, ia telah meminta semua bursa cryptocurrency menyangkal urus niaga dari akaun yang ditandakan.

Namun, proses ini semata-mata menjadikannya lebih sukar bagi pelaku pelanggaran untuk membasuh NEM dicuri – sebaliknya untuk menuntut kembali. Kata Ketua Pegawai Teknologi Jepun Digital Inc Masanori Kusunoki:

Ia telah menjadi jelas bahawa kita tidak dapat menghalang pencucian mata wang hanya kerana semua urusniaga direkodkan.

Laporan dari Japan Today datang selepas BIG Blockchain Intelligence Group mendakwa bahawa Bahagian Forensik dan Penyiasatannya telah berjaya diikuti dengan laundered meneruskan dari hack Coincheck berprofil tinggi ke bursa di Vancouver. Laporan syarikat awal bulan ini:

BIG Blockchain Intelligence Group akan menyusun maklumat yang dikumpulkan dari suite teknologi mencari dan analitik data proprietari ke dalam laporan rasmi yang komprehensif yang menggariskan penemuan forensiknya – untuk penghantaran kepada agensi penguatkuasaan undang-undang di Kanada dan Amerika Syarikat.

 Coincheck "width =" 500 "height =" 500 "srcset =" https://www.buybitcoinsingapore.net/wp-content/uploads/2018/01/Coincheck.png 500w, http: / /bitcoinist.com/wp-content/uploads/2016/04/Coincheck-150x150.png 150w, http://bitcoinist.com/wp-content/uploads/2016/04/Coincheck-300x300.png 300w, http: / /bitcoinist.com/wp-content/uploads/2016/04/Coincheck-45x45.png 45w "sizes =" (max-width: 500px) 100vw, 500px "/> </p>
<p> Coincheck juga memulakan proses penggantian yang dijanjikan minggu lalu , ketika syarikat <a href= membayar sejumlah $ 433 juta USD untuk mengimbangi 260.000 pelanggan yang menyimpan NEM di bursa.

kemungkinan untuk Coincheck heist akan dibawa ke muka pengadilan? Maklumkan kepada kami di komen di bawah!


Gambar ihsan arsip Bitcoinist, Coincheck.

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments