Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

SkyBridge Scaramucci Menghentikan Pengeluaran Dana – Pembubaran Dalam Tawaran?


Anthony Scaramucci dan SkyBridge Capital akan menjadi bualan ramai dalam beberapa hari akan datang — sehingga mereka memastikan tiada “kerosakan kepada pelabur yang ingin kekal dalam dana.”

Pasaran mata wang kripto secara keseluruhannya masih bergelora akibat kemerosotan pasaran yang dicetuskan sebahagiannya oleh letupan ekosistem Terra (LUNA) yang dihebahkan secara meluas, yang mengakibatkan kerugian pelabur yang besar.

Pada hari Selasa, Scaramucci, pengasas dan rakan kongsi pengurusan SkyBridge Capital, mengakui bahawa firma itu telah menghentikan sementara pengeluaran dalam salah satu dananya.

Tidak Akan Ada Sebarang Pembubaran, Kata Scaramucci

Berita ini menambah sentimen negatif pasaran crypto, tetapi dia memberi jaminan bahawa ada “tidak takut sebarang pembubaran” kerana dana itu “tidak berlever”.

Cadangan Bacaan | Bitcoin Adakah ‘Di Sini untuk Menginap,’ Bekas Penasihat Pelaburan BlackRock Kata – Lebih Baik Daripada Emas?

Anthony Scaramucci, founder and managing partner of SkyBridge Capital. Image - iGaming.org.

Dana SkyBridge Terikat Dengan Kripto

Bloomberg News melaporkan pada hari Selasa bahawa dana SkyBridge mempunyai pendedahan kepada aset digital seperti Bitcoin (BTC) dan Ethereum (ETH).

Dalam temu bual dengan Squawk Box CNBC, Scaramucci, bekas ketua komunikasi Rumah Putih, mengesahkan bahawa dana yang terjejas oleh penggantungan pengeluaran dipanggil Legion Strategies.

Scaramucci menyatakan bahawa keputusan itu dibuat akibat penurunan pesat dalam nilai saham dan mata wang kripto Legion.

Menurut sumber yang mengetahui situasi itu, dana Legion terpaksa menghentikan penebusan kerana syarikat swasta, yang lebih sukar untuk dilupuskan, kini menyumbang kira-kira 20% daripada pegangan.

Cadangan Bacaan | Khabar angin Coinbase Akan Muflis Berkembang – Inilah Yang Dikatakan Orang

Bloomberg melaporkan bahawa dana itu adalah salah satu produk terkecil SkyBridge, dengan jangkaan aset di bawah pengurusan (AUM) sebanyak $230 juta.

Menurut laporan agensi berita, pegangan dana termasuk pertukaran kripto FTX, tetapi ia hanya mengekalkan 10 peratus daripada asetnya dalam mata wang kripto.

Scaramucci menyatakan dalam temu bual dengan CNBC:

“Kami perlu mencapai keseimbangan antara banyak faktor… kami mempunyai beberapa pelaburan swasta di sana, dan anda tidak mahu perlu mengimbangi semula kerana penebusan jangka pendek.”

BTC total market cap at $442 billion on the daily chart | Source: TradingView.com

SkyBridge Akan Mengangkat Penggantungan Apabila Pantai Jelas

Menurut Scaramucci, penarafan untuk Legion turun 30 peratus tahun setakat ini tetapi naik 5 peratus setakat bulan ini. Dia menyatakan bahawa SkyBridge akan menarik balik penggantungan apabila “perkara mula bertambah baik.”

“Lembaga kami telah memutuskan untuk menghentikan sementara operasi sehingga kami dapat mengumpul dana dalam dana dan kemudian memastikan apabila orang ramai keluar mereka keluar dengan teratur,” katanya memberi jaminan.

Sehingga 28 Februari, kira-kira satu perempat daripada dana itu terdedah kepada mata wang kripto. Bloomberg menyatakan dalam penyelidikannya bahawa pendedahan semasa telah menurun kepada 10 peratus. Pada masa penerbitan, SkyBridge belum mengeluarkan kenyataan berhubung situasi itu.

Pasaran saham dan mata wang kripto yang lebih luas telah runtuh apabila Rizab Persekutuan Amerika Syarikat menaikkan kadar faedah untuk memerangi inflasi yang semakin meningkat, antara tindakan lain yang telah dimulakan oleh bank pusat baru-baru ini.

Scaramucci ialah penyokong Bitcoin yang bersemangat. Menariknya, lebih separuh daripada keseluruhan aset syarikat, yang kini dikendalikan dengan nilai $3.5 bilion, terikat dengan pelaburan aset digital.

Featured image from TWFR, chart from TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments