Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Slovenia Menjadi Destinasi Sasaran untuk Syarikat-syarikat Blockchain


· 15 Februari 2018 · 10:30 pm <! – Petikan

Ljubljana, 7 Februari 2018 – Slovenia sentiasa berusaha untuk menjadi negara yang mesra teknologi . Banyak kerajaan merujuk kepada Slovenia sebagai Lembah Silikon Eropah, tetapi setakat ini belum ada kejayaan besar dalam bidang ini; Walau bagaimanapun, seolah-olah dengan teknologi blockchain muncul, kita semakin dekat dengan visi bercita-cita tinggi ini, dan kerajaan Dr. Miro Cerar semakin menyedari hal ini. Untuk itu, Perdana Menteri Dr. Miro

Akhir Petikan ->

Ljubljana, 7 Februari 2018 – Slovenia sentiasa berusaha untuk menjadi negara yang mesra teknologi. Banyak kerajaan merujuk kepada Slovenia sebagai Lembah Silikon Eropah, tetapi setakat ini belum ada kejayaan besar dalam bidang ini; Walau bagaimanapun, dengan adanya teknologi blockchain, kita semakin dekat dengan visi yang bercita-cita tinggi ini, dan pemerintah Dr. Miro Cerar semakin menyadari hal ini.


Untuk itu, Perdana Menteri Dr. Miro Cerar, Menteri Pembangunan Ekonomi dan Teknologi Zdravko Počivalšek, dan beberapa Setiausaha Kerajaan Negeri menghadiri mesyuarat kerja di premis Viberate hari ini. Bersama-sama dengan beberapa start-up blockchain lain yang berjaya, mereka membincangkan kelebihan dan perangkap yang ditimbulkan oleh teknologi ini dan tujuan menjadikan Slovenia lebih menarik untuk syarikat-syarikat blockchain domestik dan asing.

Inisiatif kerjasama antara pemerintah Slovenia dan Syarikat Viberate telah diwujudkan seminggu lalu di Forum Ekonomi Dunia di Davos, ketika Setiausaha Negara Tadej Slapnik, dan COO dan pengasas bersama Viberate Vasja Veber, mengambil bahagian dalam perbincangan meja bulat di bawah naungan salah satu syarikat pembangunan yang paling diiktiraf dalam bidang teknologi blockchain – Consensys.

Panel membincangkan kepentingan kerjasama antara syarikat dan kerajaan dalam bidang pembangunan teknologi blockchain dan penciptaan ekosistem yang mesra yang menggalakkan penciptaan syarikat inovatif . Pada mesyuarat kerja, wakil-wakil Viberate, InsurePal, ICONOMI, dan SunContract menyampaikan aktiviti mereka kepada Presiden dan menteri-menteri, menerangkan halangan-halangan yang mereka hadapi dalam operasi mereka di Slovenia dan menonjolkan kawasan-kawasan, di mana kerajaan dapat membantu menjadikan negara lebih ramah terhadap syarikat.

Dr. Miro Cerar, Perdana Menteri Slovenia, berkata:

Kerajaan menyedari penglibatan Slovenia dalam aliran global, dan dengan visi kami tentang pemodenan dan promosi digitalisasi di semua bidang, kami membawa kepada pengenalan teknologi baru. Oleh itu, kami mengiktiraf teknologi blockchain sebagai peluang yang luar biasa: dalam hal ini, Slovenia berada di barisan hadapan dan salah satu destinasi blockchain yang paling terkenal di Eropah. Bagi ekonomi berorientasikan eksport dan skala kecil, penting untuk menggalakkan pembangunan dan pemakaian model perniagaan yang membolehkan akses kepada pasaran modal dan pengguna antarabangsa.

Urus niaga ICO menunjukkan potensi untuk berkembang menjadi cekap dan selamat mekanisme pembiayaan korporat apabila dikawal selia dengan betul. Kerajaan rapat memantau kawasan itu dan, seperti EU, akan melaksanakan peraturan yang sederhana, beransur-ansur dan sesuai yang akan melindungi pihak berkepentingan dari risiko tertinggi. Buat masa ini, individu dan usahawan dijemput untuk bertindak dengan teliti dan bertanggungjawab dan belajar tentang semua risiko; Lebih-lebih lagi, mereka perlu mengendalikan sebarang pelaburan mengikut keupayaan dan dengan cara yang tidak menjejaskan keselamatan kewangan mereka.

Selepas mesyuarat itu, Vasja Veber menekankan kelebihan aktiviti operasi di negara kecil: [19659012] Ukuran kecil tidak selalunya merugikan, dan hanya sebuah negara kecil yang membolehkan sebuah syarikat muda bertemu dengan perdana menteri dan empat menteri dan secara langsung membentangkan bagaimana kerajaan boleh membantu dalam pembangunan persekitaran keusahawanan. Saya tidak dapat membayangkan permulaan tahun di Silicon Valley yang akan dapat mencapai ini. Jika pernah, kini adalah masa apabila Slovenia mempunyai peluang yang tidak dapat ditarik balik untuk menjadi penggerak di kawasan ekonomi maju, dan ia tidak boleh dilepaskan. Saya harap kerjasama sedemikian dengan kerajaan dapat dinaikkan dan kita akan menjadikan Slovenia sebagai destinasi sasaran bagi syarikat-syarikat blockchain dari seluruh dunia.

Pengiktirafan dan nilai global syarikat blockchain di Slovenia semakin meningkat; Projek-projek dengan matlamat yang jelas juga memberi inspirasi kepada pakar-pakar terkemuka dunia seperti perintis Bitcoin, Charlie Shrem, Profesor Universiti Stanford dan Pengurus Pembangunan di Pinterest, Jure Leskovec, dan ahli fizik nuklear terkemuka dunia Dr. Mark Pleško. Imogen Heap, pemenang dua Anugerah Grammy, juga menyokong Viberate.

Apa yang akan Slovenia Gain dari Alliance Blockchain Slovenia?

Pada majlis itu, yang dipanggil Blockchain Alliance CEE telah dibentangkan, yang akan, antara lain, membolehkan penembusan yang lebih besar ke pasaran baru dan memudahkan pembentangan Slovenia sebagai destinasi blockchain global. Perikatan kepentingan ekonomi juga akan meningkatkan kesedaran, memberi pendidikan dan memberi nasihat kepada syarikat-syarikat yang memulakan jalan blok. Pada pembentangan aliansi, Matej Gregorčič, Ketua Pengarah dan pengasas bersama Viberate berkata:

Syarikat blockchain Slovenia sudah bekerjasama rapat dan tidak bersaing satu sama lain. Kami sentiasa membantu antara satu sama lain dalam pembangunan perniagaan, berkongsi hubungan perniagaan dan membuka pintu antara satu sama lain. Dengan perikatan kepentingan ekonomi, Blockchain Alliance, kami hanya telah merasmikan dan memperkukuhkan lagi kerjasama tersebut, dan saya berharap bentuk kerjasama ini memberikan contoh kepada industri lain. Ia mungkin terdengar rumit, tetapi kami benar-benar lebih kuat bersama-sama.

Apakah pendapat anda mengenai Perikatan Blockchain Slovenia? Adakah ia menetapkan pendahuluan untuk negara-negara lain untuk bernilai dengan syarikat-syarikat blockchain tempatan untuk terus maju dan pendidikan teknologi cryptocurrency dan blockchain?


Imej ihsan dari Viberate

Bitcoinist tidak mengesahkan dan tidak bertanggungjawab atau bertanggungjawab terhadap apa-apa kandungan, ketepatan, kualiti, pengiklanan, produk atau bahan lain di halaman ini. Pembaca harus melakukan penyelidikan sendiri sebelum mengambil tindakan yang berkaitan dengan syarikat.

d, s, id) {
    var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
    jika (d.getElementById (id)) kembali;
    js = d.createElement (s); js.id = id;
    js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1";
    fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
  } (dokumen, 'skrip', 'facebook-jssdk'));Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments