Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Small Lawsuit Menangkan Harga XRP Kembali ke Tertinggi 2018; Tarik balik ke hadapan?
 Iklan

Kunci XRP Prospek

  • XRP hampir mencecah $ 1.5 untuk pertama kalinya sejak Januari 2018.
  • Peningkatan kenaikan berlaku berikutan kemenangan undang-undang kecil untuk Ripple Labs kerana memerangi Sekuriti dan Bursa AS atas tuntutan mahkamah.
  • Secara teknikal, token Ripple telah meningkat ke tahap yang terlalu tinggi, memerlukan pembetulan harga yang meneutralkan.

XRP, token penyelesaian de-facto di atas rantai blok Ripple, telah menjadi permen pedagang lagi selepas sekumpulan kesalahan.

Mata wang kripto melonjak sehingga 780 peratus setelah keluar pada $ 0.17 pada Disember 2020, mencecah hampir $ 1.50 di bursa BitStamp, yang tertinggi sejak Januari 2018. Sementara itu, pada jangka masa tahun ke tarikh , meningkat 591 peratus pada minggu ini dibuka.

Dalam tinjauan semula, keuntungan baru-baru ini di pasaran XRP datang dari dua faktor utama: undervaluation teknikal dan beberapa kemenangan undang-undang. [19659009] Mengapa Ripple Token Meletup? [19659010] XRP mula naik dalam tempoh yang menyaksikan sebahagian besar pesaing utamanya menunjukkan tanda-tanda kelelahan terbalik. Sebagai contoh, Bitcoin, cryptocurrency terkemuka dengan had pasaran, melambatkan aliran menaik hampir $ 60,000 . Sementara itu, Ethereum juga tidak mempunyai tunjuk perasaan susulan setelah menembusi tahap ketahanan psikologi utama $ 2.000.

Peniaga beralih ke aset yang nampaknya tidak dinilai biasanya ketika mereka mengesan keletihan yang meningkat pada token saingan. Malah sebilangan kecil berita baik dapat menggerakkan pasar dengan liar pada masa-masa seperti itu, yang sepertinya berlaku untuk XRP kerana ia tidak kenal lelah.

 Cap pasaran Bitcoin yang merosot telah memainkan peranan utama dalam mendorong altcoin seperti XRP lebih tinggi. Sumber: BTC.D di TradingView.com "width =" 980 "height =" 567

Cap pasaran Bitcoin yang merosot telah memainkan peranan utama dalam mendorong altcoin seperti XRP lebih tinggi. Sumber: BTC.D di TradingView.com

Inti aliran menaiknya adalah kemenangan yang sah.

Ripple Labs, syarikat yang menyokong XRP, menentang tuntutan mahkamah yang difailkan terhadapnya oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS (SEC). Sebagai pusat kuasa blockchain terpusat, pengawal selia sekuriti menuduh bahawa Ripple menjual XRP kepada pelabur terdahulu untuk mengumpulkan dana untuk operasinya, menjadikan token itu sebagai keselamatan.

Ripple membantah tuduhan itu, dengan menyebut klasifikasi XRP SEC sendiri. saingan Bitcoin dan Ethereum sebagai token utiliti. Akhir minggu lalu, firma San Francisco melangkah ke arah mendedahkan sifat yang disebut bipolar SEC terhadap cryptocurrency.

Hakim Mahkamah Daerah Amerika Syarikat Sarah Netburn dari Daerah Selatan New York memutuskan bahawa SEC mesti menyediakan Akses riak ke memo dan minitnya menyatakan pandangan agensi berkenaan pesaing XRP. Dokumen-dokumen ini diharapkan dapat menunjukkan apa yang difikirkan oleh pengawal selia AS mengenai Bitcoin dan Ethereum.

Sementara itu, mahkamah juga menolak permintaan SEC untuk mengakses rekod peribadi Ripple, Brad Garlinghouse dan bekas CEO Chris Larsen,

Outlook Ahead – Risky?

Secara teknikal, pasaran token Ripple memberi amaran mengenai risiko penilaian berlebihan pada carta jangka masa yang lebih lama.

 Penggera XRP RSI mengenai pembetulan penurunan. Sumber: XRPUSD di TradingView.com "width =" 980 "height =" 567

Penggera XRP RSI mengenai pembetulan penurunan. Sumber: XRPUSD di TradingView.com

Petunjuk Kekuatan Relatif pada carta mingguan XRP berada di atas 70, menunjukkan aset overbought. Peningkatan spekulasi terbalik dapat menyebabkan token Ripple semakin jauh ke zon penilaian terlalu tinggi . Tetapi akhirnya, risikonya untuk mengalami pembetulan penurunan yang sama tidak stabil akan meningkat.

Tahap Fibonacci XRP melengkapkan teori penurunan harga. Token kini diperdagangkan di dalam kawasan $ 1.22-1.51, memberi peluang kepada pedagang untuk meletakkan pertaruhan dalam jarak antara: membuka posisi panjang pada bounce-back dari $ 1,22 ke $ 1,51 dan / atau kedudukan pendek ke arah $ 1,22 dengan penarikan balik dari $ 1,51. [19659007] Penembusan harga di atas $ 1.51 membuka peluang kenaikan ke arah $ 1.80. Sementara itu, penembusan di bawah $ 1,22 berisiko merosot ke arah $ 1,22.

Pada dasarnya, pandangan XRP tetap tidak menentu selagi ia tidak melalui tuntutan SEC tanpa cedera.

Foto oleh Bill Oxford pada UnsplashSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments