Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Solana Akan Melancarkan Telefon Pintar Crypto, “Masa Untuk Pergi Mudah Alih”


Pengasas Bersama Solana Labs Anatoly Yakovenko mengumumkan satu set produk yang bertujuan untuk menuai potensi crypto untuk disepadukan dengan telefon pintar. Menurut an jawatan rasmiindustri aset digital dan rangkaian ini telah berkembang dan menyokong berjuta-juta pengguna, tetapi nampaknya, mereka bergantung pada aplikasi desktop.

Bacaan Berkaitan | Jumlah dagangan Bitcoin Mendekati Paras Tertinggi Satu Tahun Apabila Pasaran Tidak Menentu Berterusan

Dalam erti kata itu, Yakovenko percaya sudah tiba masanya untuk “crypto pergi ke mudah alih”. Syarikat itu akan melancarkan telefon pintar yang dipanggil Saga menjelang Q1, 2023, dengan penyelesaian jagaan selamat dan asli yang dipanggil Seed Vault, Tindanan Mudah Alih, produk berasaskan token tidak boleh kulat (NFT) yang dipanggil Saga Pass, dan Solana dApp Store.

Syarikat di sebalik blockchain disokong oleh pemain utama dalam ruang crypto termasuk pertukaran crypto FTX, Coral, Kiyomi/OpenEra, Magic Eden, Okay Bears, Orca, Phantom, StepN, dan lain-lain.

Solana Versus Big Tech

Yakovenko percaya bahawa produk ini akan membolehkan pembangun mencipta aplikasi dan memanfaatkan kes penggunaan baharu, serta keupayaan pembayaran mudah alih terlebih dahulu.

Ini boleh menyumbang kepada pembangunan Web3, penambahbaikan landasan pembayaran, dan penyingkiran pihak ketiga daripada proses ini. Yakovenko berkata:

Mana-mana satu daripada perkara ini akan menjadi pencapaian, tetapi bersama-sama ini adalah permulaan lonjakan besar ke hadapan untuk penggunaan kripto pada mudah alih (…). Peluang sekarang adalah untuk membina ciri dan pengalaman yang memanfaatkan keupayaan yang lebih lancar untuk melakukan transaksi web3 pada mudah alih, untuk membawa aset digital ke mana-mana sahaja.

Solana Mobile Stack dan produk lain telah dikeluarkan selama “kurang dari setahun”, kata eksekutif itu. Yakovenko percaya syarikat teknologi besar, seperti Google dan Apple, telah gagal menyediakan industri yang baru lahir dengan penyelesaian untuk mengintegrasikan crypto dengan mudah alih.

Tambahan pula, Yakovenko mendakwa syarikat-syarikat ini telah “menyekat” syarikat, pemaju dan projek kripto dengan sengaja, daripada merealisasikan penyelesaian ini. Dalam pengertian itu, dia berkata:

Sudah tiba masanya untuk pembangun web3 mula membina untuk kegunaan mudah alih dan bukannya sekitar penggunaan mudah alih.

Solana Masuk Gelombang Mudah Alih

Sebagai tambahan kepada halangan yang dibentangkan kepada Web3 dan pembangun kripto daripada teknologi besar, Solana cuba memberikan mereka dan pengguna perkakasan dan perisian asli serta penyelesaian jagaan asli. Yakovenko mendakwa industri yang baru lahir sedang digunakan oleh “berjuta-juta orang”, tetapi teknologi itu perlu maju dalam sektor mudah alih.

Pengasas bersama Solana Labs menambah perkara berikut mengenai batasan semasa yang dihadapi oleh pelabur kripto dan tujuan produk baharu ini untuk diselesaikan:

(…) setiap hari, saya mendengar cerita tentang orang yang meninggalkan makan malam, persidangan dan percutian untuk kembali ke komputer mereka dan menandatangani transaksi penting. Permintaan, perdagangan, penyenaraian dan pemindahan yang penting kepada kehidupan harian pencinta kripto menyeret kita jauh dari kehidupan kita bersama orang lain.

Data yang disediakan oleh Yakovenko mendakwa terdapat peningkatan sebanyak 44% dalam bilangan pengguna aktif pada rantaian blok ini sejak Disember 2021. Metrik ini berjumlah 2.3 juta pengguna bulanan dengan peningkatan 169% dalam program harian yang digunakan dalam tempoh yang sama.

Bacaan Berkaitan | Adakah Solana Benar-Benar Terdesentralisasi? Tindakan Solend Mencetuskan Perdebatan

Jika syarikat berjaya bertapak dalam sektor mudah alih, metrik ini boleh melihat satu lagi lonjakan dalam beberapa tahun akan datang. Pada masa penulisan, harga SOL didagangkan pada $38 dengan keuntungan 11% dalam 24 jam yang lalu.

Solana SOL SOLUSDT
Harga SOL bertindak balas secara positif kepada berita terkini pada carta 4 jam. Sumber: SOLUSDT TradingviewSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments