Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Sports Illustrated Melancarkan Platform Tiket ‘Box Office’ Berasaskan Poligon Baharu


Fizikal menjadi digital, dalam lebih daripada satu cara. Sports Illustrated telah menyertai barisan penerbit majalah tradisional untuk mencari manuver yang inovatif dan mengutamakan digital untuk memastikan jenama mereka relevan.

Untuk Sports Illustrated, atau SI, ia membawa kepada laluan ‘tiket layan diri.’ Sepanjang minggu lalu, SI telah melancarkan ‘Box Office,’ pandangan baharu jenama itu mengenai tiket.

Mari kita lihat apa yang kita tahu dari peringkat awal Box Office setakat ini.

Sukan Illustrated Bertukar Kepada Tiket

Penjualan tiket telah menjadi tumpuan utama bagi penyokong NFT sejak peringkat terawal evolusi NFT. Kesesuaian adalah semula jadi: tiket telah lama dikuasai oleh industri tegar dengan bayaran tinggi yang tidak mempunyai inovasi untuk masa yang lama. Jualan semula tiket telah menjadi titik fokus perbincangan kawal selia AS, dan industri ini sebahagian besarnya tidak berubah sepanjang dekad yang lalu.

Tambahan pula, tanpa mengira kekurangan inovasi di seluruh industri, pembelian tiket selalunya terasa seperti sesuai untuk penyelesaian NFT; Pada asasnya, pembelian tiket secara umumnya dilihat sebagai transaksi rakan ke rakan yang mudah antara dua pihak yang tidak amanah – betul-betul di ruang roda perkara yang berpotensi dioptimumkan oleh NFT.

Sports Illustrated menyertai senarai firma media cetak yang semakin berkembang seperti Majalah TIME, SLAM dan National Geographic (antara lain) untuk meneroka penglibatan dengan NFT atau crypto secara lebih meluas. Malah, pada masa ini tahun lepas kami melihat penutup SI digunakan Keluaran NFT pertama eBay.

Walaupun majalah telah melaksanakan muka depan, SI adalah unik dalam pendekatannya dalam beralih ke arah pembelian tiket.

Polygon (MATIC) offers the blockchain infrastructure for SI Tickets. | Source: MATIC:USD on TradingView.com

Box Office: Rakan Kongsi Web3 Yang Membuat Semuanya Berlaku

Sports Illustrated bekerjasama dengan ConsenSys dan Polygon dalam mengendalikan pasaran yang menuntut “50 juta tiket ke lebih 250,000 sukan, konsert dan pertunjukan” menurut Ketua Pegawai Eksekutif SI Tickets David Lane dalam pelancaran siaran akhbar. SI Tickets secara berkesan memuatkan rakan kongsi tiket dan mendakwa mempunyai harga yang agresif kerana sifatnya yang kurang berpusat.

Kami melihat dengan pantas tawaran pengguna AS, dan berkata… “apakah tiket NBA termurah yang saya boleh dapatkan untuk permainan Denver Nuggets vs Phoenix Suns 6?”

Harga termurah yang kami dapati pada masa itu di SI Tickets ialah $132 USD, diiklankan sehingga kaedah pembayaran; Tawaran terendah pemimpin pasaran tradisional Ticketmaster ialah jumlah kecil yang diiklankan sebanyak $143, dengan bayaran perkhidmatan $32 yang tinggi, menjadikan jumlah keseluruhannya kepada $175 USD. Setanding tradisional utama lain, StubHub, memaparkan harga tiket $117, tetapi pada pengebilan menutup jumlahnya pada $155 – dengan jumlah yuran pada $38.

Walaupun hanya contoh sekali sahaja – dan bukan elemen pemfaktoran seperti pemilihan tempat duduk – jelas ada masa dalam sehari yang patut dipertimbangkan untuk platform baharu Sports Illustrated. Perkara yang lebih besar di sini ialah terdapat bayaran yang jelas besar daripada tawaran tiket tradisional, dalam kes ini, sekitar 20% daripada harga tiket yang diiklankan pada mulanya.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments