Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Squeezed! Jabatan Florida Citrus Pekerja Ditangkap untuk Cryptocurrency Perlombongan


· 17 Mac 2018 · 4:00 pagi <! – Petikan

Seorang pengurus dengan Jabatan Florida Citrus telah ditangkap atas dakwaan kecurian besar untuk menggunakan negeri sumber untuk cryptocurrency perlombongan. Satu jenaka biasa ialah pekerja kerajaan boleh membazirkan wang pembayar cukai yang besar dan tidak pernah mengalami masalah. Begitu juga dengan pengurus dengan Jabatan Florida Citrus, yang mendapati dirinya dalam air panas dengan penguatkuasaan undang-undang. Pengurus baru-baru ini ditangkap oleh Jabatan Florida

Akhir Petikan ->

Seorang pengurus dengan Jabatan Florida Citrus telah ditangkap atas dakwaan kecurian besar untuk menggunakan sumber negeri untuk cryptocurrency perlombongan. [19659008] Sebuah lelucon yang biasa adalah bahawa pekerja kerajaan boleh membazirkan wang pembayar cukai yang besar dan tidak pernah mengalami masalah. Begitu juga dengan pengurus dengan Jabatan Florida Citrus, yang mendapati dirinya dalam air panas dengan penguatkuasaan undang-undang. Pengurus baru-baru ini ditangkap oleh Jabatan Penguatkuasaan Undang-undang Florida (FDLE) atas dakwaan kecurian besar. Kejahatannya? Menggunakan sumber negeri untuk perlombongan cryptocurrency .

 pokok oren

Meletakkannya di Tab Negara

Pekerja negeri yang dipersoalkan ialah Matthew McDermott, berumur 51 tahun, yang bekerja sebagai pengurus IT untuk Jabatan Citrus. Tindakannya menimbulkan syak wasangka Ketua Inspektor Agensi, yang kemudian menghubungi FDLE.

Penyiasatan berikutnya mendapati beberapa perkara yang menarik mengenai pengurus IT. Pertama, dia menggunakan P-Card (kad pembelian) untuk menempah barang bernilai $ 22,000 pada separuh akhir tahun 2017. Termasuk dalam pembeliannya ialah 24 GPU.

Pemberitahuan kedua dalam penyiasatan ialah bil utiliti untuk Jabatan Citrus meningkat sebanyak 41% (kira-kira $ 825) antara Oktober 2017 dan Januari 2018. Satu akan berfikir bahawa seorang lelaki dalam IT akan menyedari penggunaan tenaga yang digunakan untuk cryptocurrency penambangan.

Busted

Penyiasatan FDLE mendapati bahawa McDermott adalah sebahagian daripada kolam perlombongan dan menggunakan sumber negeri untuk usaha pertambangan mata wang maya . Dia ditangkap kerana kecurian besar dan ditempah dengan bon $ 5,000 (atau .61 BTC) di Penjara Polk County.

 GPU

Oleh kerana $ 22,000 digunakan untuk membeli peralatan, McDermott boleh dikenakan dengan Grand Theft of the Second Degree. Penalti yang mungkin bagi jenayah sedemikian adalah sehingga 15 tahun penjara, sehingga 15 tahun percubaan, dan denda $ 10,000. Malangnya, tidak ada laporan tentang berapa banyak cryptocurrency yang diperoleh oleh McDermott menerusi kegiatan perlombongan yang tidak sah

Pengarah eksekutif Jabatan Citrus, Shannon Shepp, berkata berikut siasatan dan tangkapan berikutnya Matthew McDermott:

Kami berterima kasih atas tindakan pantas dan profesional Jabatan Penguatkuasaan Undang-undang Florida. Ini adalah pelanggaran etika yang jauh di luar watak Jabatan Florida Citrus dan industri kami berkhidmat. Nasib baik, agensi kami mempunyai kawalan dalaman yang mengesan aktiviti mencurigakan, dan Inspektor Jeneral kami segera memberitahu saluran yang betul. Kami akan terus bekerjasama dengan FDLE dan sistem mahkamah melalui proses ini.

Apa yang anda fikirkan tentang kes ini seorang pekerja negeri secara diam-diam menubuhkan operasi perlombongan cryptocurrency di tempat kerja? Apakah hukumannya? Marilah kita tahu di komen di bawah.


Imej ihsan dari Pixabay dan Shutterstock

) {
    var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
    jika (d.getElementById (id)) kembali;
    js = d.createElement (s); js.id = id;
    js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1";
    fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
  } (dokumen, 'skrip', 'facebook-jssdk'));Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments