Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Suruhanjaya Perdagangan Federal Files Lawsuit, Target 'Scept Cryptocurrency Schemes'


· 18 Mac 2018 · 9:30 pm <! – Petikan

FTC telah memfailkan tuntutan mahkamah terhadap dua syarikat yang dilaporkan telah ditipu di sekitar 30,000 orang di seluruh dunia , mengesahkan niat mereka untuk tidak membenarkan projek penipuan cryptocurrency utama. Punca Penipuan Crypto Fokus utama FTC adalah untuk melindungi pengguna dan menguatkuasakan rangka kerja perundangan yang mewujudkan pasaran yang kompetitif, dan mereka mula memperhatikan ruang cryptocurrency. Terdapat banyak projek yang boleh dipersoalkan dan beberapa penipuan langsung. Sesetengah telah berjanji tidak masuk akal

Akhir Petikan ->

FTC telah memfailkan tuntutan mahkamah terhadap dua syarikat yang dilaporkan telah menipu kira-kira 30,000 orang di seluruh dunia, mengesahkan niat mereka untuk tidak membenarkan projek penipuan cryptocurrency utama. [19659008] Cracking Down on Crypto Scams

Tumpuan utama FTC adalah untuk melindungi pengguna dan menguatkuasakan rangka kerja undang-undang yang mewujudkan pasaran yang kompetitif, dan mereka mula memperhatikan ruang cryptocurrency. Terdapat banyak projek yang boleh dipersoalkan dan beberapa penipuan langsung. Sesetengah telah menjanjikan pulangan yang tidak masuk akal, tetapi struktur pendapatan bergantung kepada pengguna untuk merekrut lebih banyak pengguna ke dalam platform, dan para pengguna merekrut lebih banyak pengguna.

 Suruhanjaya Perdagangan Persekutuan Persekutuan (FTC)

Menurut tuntutan mahkamah disasarkan pada apa yang FTC memanggil penipuan rantai "rujukan" yang melibatkan mata wang digital. Penipuan kripto yang paling terkenal sejak kebelakangan ini adalah Bitconnect, yang dilancarkan pada bulan Januari tahun ini. Bitconnect tidak disiasat dalam saman baru-baru ini, tetapi pengguna pengguna masih kehilangan ratusan ribu dolar. Harga duit syiling berlegar sekitar tanda $ 320 dan dalam beberapa minit ia turun lebih dari 80%, terus jatuh ke $ 1.62 di mana ia duduk hari ini.

Menawarkan Pulangan Yang Tidak Menentu Kepada Orang Yang Diharapkan

FTC mendakwa bahawa kegiatan haram telah terjejas hampir 30,000 pengguna di seluruh dunia. Tindakan telah diambil terhadap beberapa individu yang terlibat dengan projek-projek ini, sebagai mahkamah persekutuan telah mengarahkan empat lelaki untuk menghentikan operasi mereka di Florida. Menurut tuntutan itu, lelaki ini mempromosikan penipuan cryptocurrency pada platform media sosial yang popular seperti Youtube dan Twitter.

Pasukan Pembiayaan Bitcoin dan My7Network adalah dua syarikat di bawah mikroskop kerajaan, membuat tuntutan kepada pengguna bahawa mereka boleh menjadikan hanya pelaburan seratus dolar menjadi $ 80,000 pendapatan bulanan. Walaupun itu akan menjadi besar, pembayaran sebenar tidak pernah berjumlah banyak wang.

 Menawarkan Pulangan Yang Tidak Bermalas kepada Orang Yang Diharapkan

Langkah-langkah sedang diambil oleh kerajaan dan syarikat-syarikat besar untuk mencuba dan menghentikan banjir penipuan cryptocurrency. Awal minggu ini, Google mengikuti langkah Facebook yang mengumumkan bahawa mereka tidak lagi membenarkan iklan bitcoin dan crypto yang berkaitan dengan platform iklan mereka. Teknologi di sebalik Bitcoin berpotensi berubah dunia, tetapi pada masa ini terdapat banyak wang yang terbang dan itu akan menarik perhatian orang yang ingin memukulnya kaya.

Apa pendapat anda tentang tindakan keras ini? Adakah ini diperlukan dalam ruang mata wang crypto? Maklumkan kepada kami di komen di bawah!


Gambar ihsan Peksel, Wikimedia Commons

Tunjukkan komenSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments