Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

SWAPY – Menggunakan Blockchain untuk Membolehkan Akses Mudah ke Kredit dan Pinjaman Terjangkau


· 12 Mac 2018 · 3:30 pm <! – Petikan

Masalah terbesar yang mempengaruhi pendapatan berpendapatan rendah di negara-negara membangun daripada mencapai kualiti yang lebih baik Kehidupan tidak dapat dicapai dengan kredit. Malah, salah satu matlamat utama Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu adalah pertumbuhan ekonomi yang inklusif dan lestari yang hanya dapat dicapai jika golongan berpendapatan rendah (untuk ekonomi sedang pesat membangun) dengan akses terhad kepada kredit dan pinjaman diberikan inklusif kewangan melalui desentralisasi kemudahan kredit yang kini dikuasai oleh bank-bank besar. Di Brazil, untuk

Akhir Petikan ->

Masalah terbesar yang mempengaruhi pendapatan berpendapatan rendah di negara-negara membangun daripada mencapai kualiti kehidupan yang lebih baik adalah tidak dapat diakses oleh kredit. Malah, salah satu matlamat utama Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu adalah pertumbuhan ekonomi yang inklusif dan lestari yang hanya dapat dicapai jika golongan berpendapatan rendah (untuk ekonomi sedang pesat membangun) dengan akses terhad kepada kredit dan pinjaman diberikan inklusif kewangan melalui desentralisasi kemudahan kredit yang Pada masa ini dikuasai oleh bank-bank besar.


Di Brazil, misalnya, kredit bukan sahaja mahal untuk majoriti yang lebih besar tetapi masih tidak dapat dicapai dengan kepentingan pinjaman purata tahunan yang melebihi 140 peratus dengan lebih daripada 40 peratus seluruh penduduk yang terkunci di luar kemudahan kredit mengikut bank pusat Brazil. Menurut tradingeconomics.com, selain dari Brazil (ranking 43 di dunia) negara-negara membangun lain yang mempunyai kadar faedah tinggi yang tinggi juga termasuk Venezuela, Mozambique, Ghana, Congo dan Argentina dengan kepentingan tertinggi pada 27.25 peratus. Berbanding dengan AS angka-angka ini membimbangkan.

Walau bagaimanapun, nampaknya ada harapan di kaki langit dengan gangguan industri kewangan berkat teknologi transformatif seperti Blockchain dan cryptocurrency. Individu yang bekerja dan tinggal di negara-negara membangun dengan akses terhad kepada kredit kini dapat mengakses pinjaman berpatutan berkat teknologi Blockchain yang tidak percaya dan tidak terdesak seperti yang dimasukkan dalam rangkaian seperti Swapy (sebuah startup berasaskan Blockchain yang bertujuan untuk membolehkan akses universal ke kredit).

Apa yang dimaksud dengan Swapy?

Dengan laporan Global Findex yang menunjukkan jumlah kira-kira 2 bilion orang yang kurang mendapat akses kepada perkhidmatan kewangan di seluruh dunia, Swapy ditetapkan untuk menutup jurang dengan menyediakan penyelesaian yang membolehkan Blockchain yang membawa kebebasan kredit global. Pada asasnya, rangkaian Swapy adalah platform sumber terbuka yang dibina di Blockchain untuk menyediakan akses sejagat kepada kredit pada rangkaian yang terdesentralisasi dan tidak percaya. Dengan matlamat utamanya untuk menghubungkan pelabur dan syarikat dengan modal murah kepada ekonomi sedang pesat membangun seperti Brazil, Swapy pada dasarnya akan membina ekonomi pintar di mana terdapat interaksi tanpa batas antara pelabur dalam ekonomi kredit faedah rendah dan individu-individu kredit yang terletak di ekonomi sedang pesat membangun.

Dengan mewujudkan rangkaian pasaran data rakan sebaya untuk kemudahan kredit, Swapy akan dapat mencintai kos modal dalam ekonomi sedang pesat membangun dan memberi pulangan tinggi kepada para pelabur dari negara seperti Amerika Syarikat dan Kanada yang menikmati kadar faedah yang lebih rendah pada pertukaran Swapy. Tambahan pula, melalui penggunaan Blockchain, Swapy akan menguruskan ID kewangan Swapy yang ditetapkan untuk menubuhkan individu dari ekonomi sedang pesat membangun dengan memberi mereka identiti kewangan yang membolehkan mereka menguruskan data peribadi mereka di mana sahaja di dunia.

Swapy Memberi Kawalan Kembali ke Pengguna

Swapy ditetapkan untuk bukan sahaja memulihkan akses kepada kredit tetapi juga memudahkan asimetri maklumat. Syarikat itu mengakui nilai data peribadi dan merancang untuk menggunakan rangkaian Blockchain untuk memulihkan kuasa dan mengawal data peribadi kembali kepada pengguna platformnya. Pada masa ini, pengguna produk kewangan dari bank mempunyai kawalan sifar terhadap data kewangan mereka manakala bank individu keuntungan dari penggunaan data untuk memasarkan dan merealisasikan pertumbuhan. Pada asasnya, platform Swapy dibina untuk menghapuskan masalah yang disebabkan oleh asimetri maklumat. Keseluruhan projek ini akan cuba menggunakan Blockchain untuk mengembalikan nilai kepada klien dan membolehkan privasi dan keselamatan data untuk semua pengguna di platform.

Ini juga akan mengurangkan kos modal dan kredit kerana kebanyakan institusi kewangan terpusat yang kini peniaga-peniaga industri dalam ekonomi sedang pesat membangun tidak akan lagi mempunyai leverage. Ini akan memudahkan orang untuk mengakses data dan keuntungan mereka sendiri dengan menukar data mereka untuk token. Akhirnya, Swapy akan membina pasaran data global yang membolehkan pertukaran data dan token di platformnya.

 Ekonomi Pekeliling Swapy

Ekonomi Pekeliling Swapy

Rangkaian Swapy juga akan membangunkan Pendekatan identiti diri yang berdaulat yang akan membolehkan perkhidmatan dan produk peer to peer menukar tangan melalui penggunaan SWAPY token. Perkhidmatan terdesentralisasi ini akan tersedia untuk semua pengguna platform dan ditetapkan untuk membina komuniti yang membolehkan penambahan nilai platform. Tambahan pula, ekosistem peserta lestari yang mampan akan terus membina misi Swapy keseluruhan ekosistem pengumpulan dana B2B yang mampan sepenuhnya.

Pasukan

Impian Swapy bermula dengan Ed Rodriguez Rodrigues yang merupakan pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif syarikat. Menurutnya, potensi akses kepada kredit untuk mempertingkatkan kehidupan rakyat adalah sangat besar dan itulah sebabnya dia bermotivasi untuk memulakan projek itu. Syarikat ini dimiliki sepenuhnya oleh Credit Dream (kerjasama Delaware yang bermula pada 2014 November). Pasukan di Swapy juga mempunyai sejumlah kakitangan termasuk pemaju perisian dan pengurus komuniti.

Selain itu, syarikat itu juga mendapat sokongan dari Tim Draper dan Don Tapscott (kedua-dua pelabur terkenal di

Sejak permulaannya yang sederhana pada tahun 2014, syarikat itu telah menerima lebih daripada $ 300,000 dalam pembiayaan daripada Draper Associates dengan pelabur-pelaburnya yang memuji ia kerana menjadikan visi akses mudah untuk mempercayai realiti untuk berjuta-juta di seluruh dunia. [19659013] Butir-butir ICO Swapy

Dengan tumpuan untuk membuat kredit diakses di seluruh dunia, Swapy sedang mencari untuk meningkatkan Ethereum bernilai $ 30 juta dalam jualan tokennya yang akan dilancarkan pada 12 Mac 2018. ICO ditetapkan untuk memiliki tiga fasa dengan diskaun presisi sebanyak 15.38%, 12.31% dan 7.69% untuk ketiga fasa tersebut. Selain itu, 50 peratus daripada token ditetapkan untuk pengedaran semasa ICO dan syarikat itu merancang untuk menggunakan dana dari penjualan ke pasaran dan membina tiga platform dApp yang akan menyediakan penggunanya.

  • Simbol Token: SWAPY
  • Jenis Token: ERC20
  • Bekalan Token: 100 juta
  • Cakera keras: $ 30 juta

Kesimpulan

Tidak seperti kebanyakan pemula Blockchain yang kebanyakannya keluar dari biru, Swapy disokong oleh Credit Dream yang telah wujud sejak tahun 2014 dan mempunyai pengalaman mencipta penyelesaian kepada masalah mengenai akses kepada kredit). Selain itu, syarikat itu juga dipuji oleh pelabur terkenal seperti Tim Draper dan Don Tapscott yang menjadi orang percaya pada Swapy Vision tahun lepas.

Di samping itu, pasukan Swapy telah diuji dan diuji di kalangan pencegat lain yang menerima liputan media dan datang di bahagian atas pelbagai program pemberian permulaan. Bagi kebanyakan peminat crypto, penyelesaian seperti apa yang ditawarkan Swapy tidak dapat tiba pada masa yang lebih baik sebagai Blockchain dan cryptocurrencies terus mengganggu industri kewangan.


Imej ihsan Swapy

Bitcoinist tidak mengesahkan dan tidak bertanggungjawab untuk atau bertanggungjawab untuk apa-apa kandungan, ketepatan, kualiti, pengiklanan, produk atau bahan lain di halaman ini. Pembaca harus melakukan penyelidikan sendiri sebelum mengambil tindakan yang berkaitan dengan syarikat.

] (fungsi (d, s, id) {
    var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
    jika (d.getElementById (id)) kembali;
    js = d.createElement (s); js.id = id;
    js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1";
    fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
  } (dokumen, 'skrip', 'facebook-jssdk'));Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments