Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Syarikat Kripto Mengurangkan Perbelanjaan Iklan Sebanyak 90% Di Tengah Kegelisahan Pasaran


Banyak syarikat crypto mengurangkan belanjawan pemasaran mereka, walaupun keperluan untuk mendapatkan semula keyakinan pelanggan dalam kelas aset, yang telah jatuh dalam beberapa bulan kebelakangan ini.

Selepas membelanjakan berjuta-juta untuk berbilang kempen iklan dan iklan Super Bowl, banyak perniagaan kini mengurangkan dolar pengiklanan mereka kerana ketidakstabilan pasaran yang berterusan.

Tahun ini, firma mata wang digital terkemuka telah mengurangkan perbelanjaan mereka pada platform seperti YouTube, Facebook dan Hulu sebanyak lebih 90 peratus.

Cadangan Bacaan | Uniswap Tidak Terpengaruh Oleh Bear Market Scare, Beli NFT Marketplace Aggregator Jin

Syarikat Crypto Kurangkan Iklan

Perbelanjaan iklan di TV juga telah menurun: Perbelanjaan pemasaran Crypto.com menurun kepada $2.1 juta pada bulan Mei, daripada $15 juta pada bulan November tahun lalu, manakala kempen pemasaran Gemini dikurangkan kepada $478,000.

Artikel Jurnal itu juga memetik kejatuhan dalam perbelanjaan komersial yang besar dalam industri, termasuk penampilan oleh selebriti terkenal Hollywood dan penajaan yang akan meletakkan nama besar di arena sukan di Los Angeles dan Miami.

Penurunan itu berikutan kemerosotan teruk dalam pasaran bitcoin, yang telah mengurangkan nilai pasaran mata wang kripto sebanyak $2 trilion dengan ketara.

Ad expenditure has decreased as a result of the steep decline in cryptocurrency markets, which has slashed the value of cryptocurrencies by $2 trillion. Image: Money|HowStuffWorks.

Selain itu, gergasi pertukaran crypto Coinbase telah menghentikan program pengiklanannya selepas membelanjakan lebih daripada $30 juta pada bulan Februari. Syarikat itu adalah antara yang paling teruk terjejas oleh iklim pasaran yang teruk semasa.

Di samping pengurangan belanjawan pengiklanan, Coinbase juga telah mengumumkan pembekuan pengambilan pekerja dan pemotongan pekerjaan sebanyak 18%.

Menariknya, peserta pasaran tertentu dalam bidang itu telah berhujah bahawa operasi pemasaran mesti diteruskan untuk kekal berdaya saing walaupun pasaran mengalami kejatuhan.

Misi: Menang Kembali Amanah Pengguna

Pada masa ini, mendapatkan semula kepercayaan pengguna adalah faktor paling kritikal untuk kewujudan industri crypto.

Andrew Frank, naib presiden dan penganalisis kanan di firma penyelidikan Gartner, menyatakan dalam wawancara Jurnal bahawa ia akan memerlukan gabungan pengiklanan dan jenis komunikasi lain untuk “memulihkan imej kestabilan pelaburan dalam bitcoin.”

Dennis Yeh, seorang penganalisis dengan perniagaan pemantauan aplikasi mudah alih Sensor Tower, menyatakan bahawa ketidaktentuan makroekonomi merupakan penyumbang utama kepada persekitaran crypto yang suram sekarang.

Crypto total market cap at $881 billion on the daily chart | Source: TradingView.com

“Apabila harga bitcoin rendah, penglibatan aplikasi dan pelanggan baharu biasanya juga rendah,” jelasnya.

Pam Kramer, ketua pegawai pemasaran platform dagangan crypto Voyager Digital, memberitahu Jurnal, “masih banyak perkongsian maklumat yang perlu dilakukan.”

Memandangkan kelemahan pasaran semasa Bitcoin dan mata wang maya lain yang berkaitan, yang menjejaskan walaupun firma terbesar dalam bidang ini, ini mungkin tugasan yang sukar untuk dilaksanakan.

Cadangan Bacaan | Bitcoin Selamat Dan Akan Berkembang, Presiden El Salvador Berkata, Semasa Dia Menenangkan Saraf Rakyatnya

Featured image from WorldMagazine NewsPaper, chart from TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments