Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Syarikat-syarikat Insurans Lihat Peluang Besar dalam Pasaran Cryptocurrency Unregulated


· 1 Februari 2018 · 11:00 pm <! – Petikan

Syarikat-syarikat insurans sudah bersedia untuk mencelup jari-jari kaki mereka ke laut yang tidak terkawal cryptocurrencies, kecurian dan heists berskala besar. A Market Ripe for Entry Pada masa ini, anda boleh mengira bilangan penanggung jawab cryptocurrency – seperti XL Catlin, Chubb, dan Mitsui Sumitomo Insurance – di satu pihak. Akan tetapi, apabila berubah, pelbagai syarikat insurans lain telah menyatakan minat dalam menjaga mata wang digital. Dengan Bitcoin dan cryptocurrency lain baru-baru ini

Akhir Petikan ->

Syarikat-syarikat insurans sudah bersedia untuk mencelup jari mereka ke dalam laut yang tidak terkawal cryptocurrencies, menawarkan perlindungan daripada kecurian dan heists berskala besar


A Market Ripe for Entry

 A Market Ripe for Entry

Pada masa ini, anda boleh mengira bilangan penanggung jawab cryptocurrency – seperti XL Catlin, Chubb, dan Mitsui Sumitomo Insurance – di satu pihak. Namun begitu, kerana pelbagai syarikat insurans lain mempunyai kepentingan menyatakan minat dalam melindungi mata wang digital.

Dengan Bitcoin dan kriptografi mata wang lain baru-baru ini meletup ke dalam kesedaran arus perdana berikutan larian yang mengagumkan pada bulan-bulan penutupan daripada 2017, syarikat-syarikat insurans bercakap untuk memimpin pertuduhan dalam menginsuranskan sebahagian besar pasaran tidak diinsuranskan – dan sanggup bertaruh besar pada pertumbuhan masa depan pasaran yang tidak terkawal.

Berita ini datang dalam keadaan panas dari hack pertukaran berasaskan Tokyo Coincheck [19459029[15]

Di samping kecurian digital, pelabur cryptocurrency juga tertakluk kepada kesilapan teknikal, penipuan penipuan , dan bahaya lain – dan perlindungan yang sangat sedikit bagi mereka yang mendapati kepunyaan mereka hilang secara tiba-tiba.

Sehingga Cabaran

 Sehingga Cabaran

Menginsuranskan laut yang tidak dikawal selia yang merupakan cryptocurrency bukanlah satu pencapaian yang mudah, dan memberikan seluruh cabaran baru kepada syarikat yang tidak biasa dengan teknologi yang muncul.

Menurut Christopher Liu, kepala amalan insurans siber Amerika Utara Amerika Syarikat untuk institusi kewangan, mengurus cryptocurrency masih dalam "fasa penerokaan" – dan menyesuaikan model sedia ada adalah kunci. "Ia serupa dengan perkhidmatan kereta berperisai digital," katanya kepada Reuters . "Jika ada masalah – seperti kemalangan atau rompakan – itu akan menjadi pengumpulan semua pendedahan ini."

Bekalan kriptokir yang teduh dan curang juga memberikan masalah kepada syarikat insurans yang ingin mendapatkan kedudukan dalam pasaran, seperti pertukaran yang sah dan dompet yang tidak sengaja tidak dipersiapkan untuk berat pasaran.

Banyak syarikat insurans memandangkan pendekatan sedikit demi sedikit.

Kumpulan Insurans Great American, misalnya, hanya melindungi perniagaan yang menerima Bitcoin dari kecurian pekerja, tetapi tidak menginsuranskan terhadap penggodam. Syarikat-syarikat lain akan mengelakkan menginsuranskan dompet dalam talian-biasanya dikenali sebagai "dompet panas" -dengan peningkatan risiko penggodam luar.

Volatilitas dalam pasaran cryptocurrency memberikan lebih banyak keprihatinan, kerana harga Bitcoin dan lain-lain cryptocurrency alternatif telah dilihat kenaikan dramatik dalam tempoh masa yang singkat-bermakna satu polisi mahal yang ditandatangani satu tahun yang lalu akan meliputi kurang Bitcoin yang akan berlaku pada Disember 2017.

Sudah tentu, dengan mana-mana industri baru revolusioner datang cabaran baru, dan hanya syarikat insurans cukup berani untuk menawarkan penyelesaian inovatif akan mendapat keuntungan yang paling banyak. "Keseluruhan ruang ini matang dan berkembang," kata Henry Sanderson dari Safeonline LLP kepada Reuters . "Jika kita tidak memeluknya sekarang, ini peluang yang tidak dijangka untuk penanggung insurans."

Apa pendapat anda mengenai syarikat insurans yang terlibat dalam pasaran cryptocurrency yang tidak dikawal? Adakah anda akan berasa lebih baik berdagang di bursa dengan polisi insurans yang telus yang melindungi daripada heists? Maklumkan kepada kami di komen di bawah!


Gambar ihsan dari AdobeStock, ShutterStock

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments