Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

T-Mobile Mendapatkan Suaran untuk Tidak Menghentikan Pencurian Cryptocurrency


· 6 Februari 2018 · 4:45 pagi <! – Petikan

Firma Telecoms T-Mobile mendapati dirinya pada akhir tuntutan mahkamah hujung minggu ini selepas pelanggan menuduh mereka membenarkan hacker masuk ke akaun tanpa wayarnya. Pelanggaran keselamatan mengakibatkan pencurian cryptocurrency kepada jumlah ribuan dolar. Dilaporkan bahawa Carlos Tapang dari Washington State menyalahkan T-Mobile kerana kehilangan keselamatan, yang mengakibatkan pencurian dan pencurian yang berlaku. Saman tersebut menyatakan bahawa syarikat itu tidak dibenarkan membenarkan pembantah untuk mengakses

Akhir Petikan ->

Perusahaan telekomunikasi T-Mobile mendapati dirinya pada akhir tuntutan hujung minggu ini selepas pelanggan menuduh mereka membenarkan peretas ke dalam akaun tanpa wayarnya. Pelanggaran keamanan mengakibatkan pencurian cryptocurrency kepada jumlah ribuan dolar.


melaporkan bahawa Carlos Tapang dari Washington State menyalahkan T-Mobile kerana kehilangan keselamatan, yang menyebabkan hack dan kecurian yang berlaku. Saman menyatakan bahawa syarikat itu tidak membenarkan orang yang melakukan kesalahan untuk mengakses akaun tanpa wayarnya pada November tahun lalu.

 hack T-Mobile

Crypto Crimes

Sekali dalam sistem, penggodam berjaya membatalkan nombor T-Mobile Tapang memindahkannya ke AT & T yang mereka dikawal. Mangsa mendakwa "T-Mobile tidak dapat memuat pelanggaran keselamatan ini sehingga keesokan harinya," ketika ia mendapat kembali dari rangkaian bersaing.

Sekali mereka mempunyai akses ke nombor telefon bimbitnya, penggodam boleh menukar kata laluan pada akaun cryptocurrencynya dan memulakan pemindahan aset digital ke dompet mereka sendiri. Tapang mendakwa bahawa 1,000 token OmiseGO dan 19.6 BitConnect duit syiling dicuri. Penyerang menukarkan altcoin kembali ke Bitcoin, menjaringkan mereka 2.875 BTC. Pada masa itu, itu bernilai kira-kira $ 20,466 sejak Bitcoin didagangkan pada lebih dari $ 7,000 pada awal November.

Lax Security

Saman itu terus mengatakan syarikat itu salah kerana sebahagiannya kerana syarikat penerbangan itu berkata ia akan tambah kod PIN ke akaun mangsa sebelum kejadian itu. Ia sebenarnya tidak melaksanakannya, mengakibatkan hack mudah. Tapang juga mengatakan bahawa penyerang dapat memanggil talian sokongan T-Mobile untuk mendapatkan akses kepada akaun pelanggan tanpa perlu membuktikan identiti mereka.

 T-Mobile

Ini boleh menjadi perkara utama kerana sebilangan pengguna internet yang tidak dikenali telah mencatatkan pelanggaran keselamatan serupa pada akaun T-Mobile mereka. Plaintif mencari ganti rugi dan pelepasan injunksi, mendakwa bahawa dia perlu 'membuang masa, tenaga, dan perbelanjaan' dan juga mengalami 'kecemasan emosi' dari kejadian itu.

Keselamatan mudah alih dan internet akan diteliti lebih lanjut seperti kejadian seperti peningkatan ini dengan populariti mata wang digital yang semakin meningkat. Syarikat yang menyediakan perkhidmatan ini kepada pelanggan mereka mungkin perlu melaksanakan langkah-langkah keselamatan yang lebih tegas untuk melindungi diri mereka daripada tuntutan undang-undang dan klien mereka dari penggodam crypto

Seberapa selamat telefon bimbit anda? Beri tahu kami dalam ulasan di bawah.


Gambar ihsan Flickr, Wikimedia Commons, dan arkib Bitcoinist.

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments