Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Takut Bitcoin dan Mencari Modal Lebih Tinggi, VISA dan Mastercard Reklasifikasi Crypto Purchases sebagai 'Pendahuluan Tunai'


· 5 Februari 2018 · 9:30 pm <! – Kutipan

Hanya pada masa untuk apa yang sesetengah pelabur bijak mungkin membayangkan sebagai jualan Bitcoin 60% , VISA dan Mastercard telah membuat keputusan untuk membuat cryptocurrency membeli lebih mahal berbanding sebelum ini. Bitcoin adalah "Tunai" Sekarang? Pada satu ketika pada minggu lalu, kedua-dua VISA dan Mastercard memutuskan untuk mengklasifikasikan urus niaga Bitcoin sebagai "pendahuluan tunai" – berbanding dengan pembelian. Menurut seorang jurucakap dari Mastercard: Sejak beberapa minggu yang lalu, kami telah menjelaskan kepada para pengumpul – atau

Akhir Petikan ->

Hanya pada masa untuk apa yang sesetengah pelabur bijak mungkin membayangkan sebagai 60 Bitcoin, VISA dan Mastercard telah membuat keputusan untuk membuat pembelian cryptocurrency lebih mahal daripada sebelumnya.


Bitcoin adalah "Tunai" Sekarang

Pada satu ketika pada minggu lalu, kedua-dua VISA dan Mastercard memutuskan untuk mengklasifikasikan transaksi Bitcoin sebagai "pendahuluan tunai" – bertentangan dengan pembelian. Menurut jurubicara dari Mastercard:

Sejak beberapa minggu yang lalu, kami telah menjelaskan kepada para pengambil – atau bank saudagar – transaksi atau kod kategori pedagang yang tepat untuk digunakan untuk jenis transaksi (pembelian cryptocurrency ). Ini memberikan pandangan yang konsisten mengenai pembelian sedemikian untuk kedua-dua peniaga dan penerbit.

Keputusan itu menarik, memandangkan kebanyakan institusi kewangan utama masih tertawa pada prospek Bitcoin sebagai mata wang yang berdaya maju. Walau bagaimanapun, sekarang, VISA dan Mastercard tidak mempunyai masalah mengelompokkannya seperti itu, demi menanggung beberapa bayaran yang besar.

Sudah tentu, yuran tidak seragam, tetapi membeli Bitcoins pada Coinbase melalui VISA atau kad kredit Mastercard kini membawa bayaran tambahan sebanyak 5%, sebagai tambahan kepada yuran transaksi 4% yang sedia ada.

Selain itu, pendahuluan tunai secara amnya tidak membawa faedah daripada tempoh tangguh tanpa faedah. Sebaliknya, mereka mula menarik minat dengan serta-merta, dan minat itu sering dikompaun setiap hari.

Lebih buruk lagi, kadar faedah pada umumnya lebih tinggi daripada pendahuluan tunai daripada pembelian – kadang-kadang lebih daripada 25.99%.

Semua perkara yang dipertimbangkan, VISA dan Mastercard telah membuat pembelian Bitcoin dengan kredit yang lebih mahal daripada sebelumnya.

 Bitcoin dan pembelian crypto diperlakukan sebagai pendahuluan tunai

Power Play

Syarikat kad kredit mungkin bertindak seperti mereka melindungi kepentingan pengguna daripada melabur dalam aset yang tidak menentu, tetapi mengklasifikasi semula pembelian cryptocurrency sebagai "pendahuluan tunai" mencadangkan sebaliknya.

Daripada menghalang pelanggan daripada membeli Bitcoin, VISA dan Mastercard semata-mata mencari untuk meningkatkan pulangan mereka sendiri – sambil meletakkan pelanggan mereka pada kewangan yang lebih besar kerugian.

Keputusan syarikat juga boleh ditafsirkan sebagai permainan kuasa terhadap pasaran cryptocurrency yang semakin popular, yang bertindak vely mengganggu institusi kewangan tradisional.

Tambahan lagi, definisi pengawal selia apa sebenarnya Bitcoin sekarang mesti diperiksa semula. Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri merawat cryptocurrency dominan sebagai harta yang boleh dikenakan cukai, manakala syarikat kad kredit kini diklasifikasikan sebagai dalam bentuk tunai yang dikeluarkan dari ATM. Jadi apa yang anda fikirkan tentang pengkelasan semula VISA dan Mastercards pembelian Bitcoin sebagai "pendahuluan wang tunai?" Jika syarikat kad kredit menyebutnya mata wang yang berdaya maju demi mengenakan yuran yang lebih tinggi, adalah Bitcoin sehingga kini meminjamkan legitimasi? Maklumkan kepada kami di komen di bawah!


Gambar ihsan dari Shutterstock

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments