Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

The New Normal: Cryptocurrency Goes Mainstream Musim Cukai Ini


· 18 Februari 2018 · 7:30 pagi <! – Petikan

Sehingga baru-baru ini, kebanyakan pelabur cryptocurrency sama ada tidak tahu atau tidak peduli untuk membayar cukai atas keuntungan modal yang mereka terkumpul membeli dan menjual duit syiling digital. Komuniti cryptocurrency kini menghadapi kebenaran yang keras: mereka perlu membayar cukai seperti semua yang lain. [Editor’s note: This is a guest article by Mario Costanz, CEO of Happy Tax] Mata wang maya meletup ke tempat pelaburan tahun lepas, kerana besar

Akhir Petikan ->

Sehingga baru-baru ini, kebanyakan pelabur cryptocurrency sama ada tidak tahu atau tidak peduli untuk membayar cukai atas keuntungan modal mereka terkumpul membeli dan menjual duit syiling digital. Komuniti cryptocurrency kini menghadapi kebenaran yang sukar: mereka perlu membayar cukai seperti semua yang lain dari kami.


[Catataneditor:Iniadalahartikeltetamuoleh Mario Costanz Ketua Pegawai Eksekutif Happy Tax ]

Mata wang maya meletup ke tempat pelaburan tahun lepas, disebabkan oleh sebahagian besarnya kenaikan astronomi dalam populariti Bitcoin dan penggantinya yang banyak. Faedah dalam pelaburan baru yang menarik ini tidak menunjukkan tanda-tanda perlahan, dan tidak lama lagi cryptocurrency akan berada di mana-mana kerana sekuriti tradisional lain yang didagangkan setiap hari di Wall Street.

Sehingga agak baru-baru ini, kebanyakan pelabur cryptocurrency sama ada tidak tahu atau tidak peduli untuk membayar cukai ke atas keuntungan modal yang mereka terkumpul membeli dan menjual duit syiling digital. Komuniti cryptocurrency kini menghadapi kebenaran yang keras: mereka perlu membayar cukai seperti yang kita semua.

Perhatian bahawa mata wang maya yang diterima daripada pengawal selia persekutuan dan negeri adalah tanda positif bahawa teknologi inovatif ini menuju ke arah arus perdana. Sudah tentu, ia mempunyai jalan panjang untuk sampai ke sana. Sementara itu, pelabur cryptocurrency perlu menerima realiti pengawasan kerajaan yang semakin meningkat.

Membayar Cukai Cryptocurrency Tidak Opsional

Bitcoin muncul dari sumber tanpa nama jauh di pinggiran internet hampir sedekad yang lalu. Untuk sementara waktu, peniaga cryptocurrency menikmati persekitaran pelaburan yang bebas dari pengawasan kerajaan. Ini telah menyebabkan banyak pelabur untuk menatap peraturan yang semakin meningkat, terutamanya dari Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri.

Kewajipan cukai untuk pelaburan mata wang maya masih sedikit kelabu dalam banyak aspek, dan undang-undang dan dasar baru sedang melakar sempadan. Walau bagaimanapun, satu perkara yang benar-benar jelas: jika anda berdagang cryptocurrency, anda mesti melaporkan aktiviti anda ke IRS.

 Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri (IRS) Diminta Menyediakan Rangka Kerja Cukai Cryptocurrency yang Clearer

pelabur mata wang, IRS mengisytiharkan matawang maya sebagai aset modal yang boleh dicukai semula pada tahun 2014. Seperti aset modal lain, mata wang kriptografi adalah tertakluk kepada peraturan keuntungan modal. Kadar cukai bergantung kepada berapa lama anda memegang syiling anda sebelum anda menjualnya, serta harga yang anda beli dan harga yang anda jual. Jika kerugian modal anda dalam pelaburan cryptocurrency anda melebihi keuntungan modal anda, anda boleh menuntut kerugian sebagai potongan atas pulangan cukai pendapatan anda, sehingga $ 3,000.

Dengan kata lain, peraturan yang sama digunakan untuk pelabur cryptocurrency sebagai pembayar cukai yang berdagang saham dan sekuriti lain. Ini agak mudah untuk peniaga yang berpengalaman, tetapi malangnya, perkara-perkara dalam dunia cryptocurrency cenderung menjadi rumit dengan cepat.

Kebanyakan sekuriti hanya digunakan dalam urus niaga beli dan jual yang terus terang. Walau bagaimanapun, kriptografi juga bertujuan untuk digunakan untuk membeli barangan dan perkhidmatan. Bertentangan dengan keyakinan yang popular – dan pemikiran yang penuh harapan – dari banyak pelabur cryptocurrency, mengimbangi pelaburan mata wang maya anda bukan satu-satunya peristiwa yang boleh dikenakan cukai dalam jangka hayat pelaburan anda. Sebaliknya, liabiliti cukai timbul apabila setiap mata wang cryptocurrency diperdagangkan untuk duit syiling lain, ditagihkan kepada mata wang fiat, atau digunakan untuk membeli barangan dan perkhidmatan. Sebagai contoh, jika anda membeli sofa baru di Overstock.com menggunakan bitcoin, pembelian anda akan tertakluk kepada cukai keuntungan modal sebagai tambahan kepada sebarang cukai jualan yang mungkin dikenakan.

Membayar Cukai Crypto Menggunakan Cryptocurrency

Jenis ini daripada cukai dua kali menimbulkan cabaran sebenar untuk integrasi sistem cryptocurrency ke dalam sistem pembayaran runcit. Walau bagaimanapun, tidak semua berita buruk berlaku. Semalam minggu lalu, Senat Negeri Arizona meluluskan rang undang-undang yang membolehkan penduduk membayar cukai pendapatan negara mereka menggunakan "Bitcoin, Litecoin, atau apa-apa bentuk lain yang boleh diterima oleh jabatan hasil negeri. Walaupun rang undang-undang masih perlu melalui Dewan Perwakilan Arizona sebelum menjadi undang-undang, ia merupakan momen penting dalam dunia cryptocurrency.

Rang undang-undang Arizona telah diterima dengan campuran semangat dan keraguan. Di satu pihak, nilai kriptografi mata wang yang sedia ada masih di udara. Mata wang maya telah menjadi legenda untuk turun naiknya. Harga Bitcoin lebih daripada dua kali ganda dalam dua bulan terakhir tahun 2017 sebelum jatuh lagi kepada separuh nilainya dalam dua bulan pertama tahun 2018.

 Cukai Bitcoin

Pengkritik cryptocurrency terkenal, seperti Warren Buffett dan CEO JPMorgan Chase Jamie Dimon mendakwa bahawa cryptocurrencies menawarkan sedikit untuk nilai pasaran dan harga pasaran semasa didorong sepenuhnya oleh spekulasi. Sebaliknya, teknologi blockchain yang menyokong pasaran mata wang maya adalah inovasi terobosan yang mempunyai potensi untuk mengubah cara orang menggunakan wang sepenuhnya.

Nasib undang-undang Arizona [194590039] kini berada di tangan wakil negeri, dan ia masih dapat dilihat bagaimana saga itu akan dibentangkan. Ia adalah langkah perundangan yang berani yang boleh dibuang oleh Dewan Perwakilan negara yang lebih konservatif. Walau bagaimanapun, ia juga merupakan tanda zaman. Arizona mengiktiraf nilai potensi mata wang maya sebagai teknologi, bukan sekadar keselamatan atau penggantian wang tunai tradisional.

Sebagai hasilnya, negeri ini memposisikan dirinya sebagai pasaran mesra cryptocurrency dengan jangkaan penerapan teknologi mata wang maya dan derivatifnya. Walaupun daya maju jangka panjang mana-mana mata wang maya masih dapat dilihat, penyepaduan cryptocurrency ke aliran hasil kerajaan adalah tanda positif untuk masa depan teknologi baru yang menarik ini.

Adakah anda akan membayar cukai atas pendapatan cryptocurrency anda musim ini ? Mari kita ketahui di komen di bawah!


Imej ihsan dari HappyTax, Shutterstock

, ID) {
    var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
    jika (d.getElementById (id)) kembali;
    js = d.createElement (s); js.id = id;
    js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1";
    fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
  } (dokumen, 'skrip', 'facebook-jssdk'));Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments