Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Tidak ada Biggie: Mata Wang Sendiri 'McDonald's' Hanya Denda Peringatan (Fisik)


McDonald's akan meraikan ulang tahun ke-50 burger besar Big Mac dengan mengeluarkan mata wangnya sendiri "ketara", syarikat itu mendedahkan minggu ini.


MacCoin 'Transcends Currencies'

siaran akhbar Ahad, 'mata wang,' yang digelar 'MacCoin,' akan berfungsi sebagai alat untuk memberi ganjaran kepada pelanggan dengan burger percuma dan juga berfungsi sebagai item pengumpul.

"… Kami mahukan perayaan global sebagai unik kerana burger itu sendiri," kata McDonald's.

MacCoin melampaui mata wang untuk memperingati burger iconik global kami sambil memberikan pelanggan di seluruh dunia peluang untuk menikmati Big Mac pada kami.

McDonald's bukan rantaian makanan segera yang pertama untuk menyelidiki mengeluarkan berasingan tersendiri dari mata wang fiat. Sebagai Bitcoinist dilaporkan Burger King di Rusia mengetuai skim yang didedikasikan untuk analog Big Mac, Whopper, melalui skim yang dipanggil WhopperCoin tahun lepas.

Walaupun senario pengawalseliaan yang tidak pasti mengenai mata wang digital Rusia pada masa itu, Burger King muncul serius mengenai inisiatif ini, bahkan mengupayakan pemaju profesional untuk membangunkan ekosistem blockchainnya.

No Crypto

Sementara itu, sifat "transendental" MacCoin nampaknya melebih-lebihkan sifat sebenar perayaan McDonald's. Bercakap pada Business Insider Ketua Pegawai Eksekutif Steve Easterbrook berkata syarikat itu sengaja memilih untuk membuat nota itu bukan digital tetapi "ketara."

Selain daripada diperdagangkan untuk Big Mac, MacCoin sebenarnya akan menjadi syiling peringatan untuk peminat McDonald's.

"Lebih daripada 6.2 juta MacCoins akan diedarkan ke seluruh dunia di lebih daripada 50 negara semasa bekalan terakhir," siaran akhbar berterusan, dan akan datang dalam lima reka bentuk sepadan dengan setiap dekad burger itu telah wujud.

"Selain itu, tujuh bahasa yang ditonjolkan dalam pelbagai reka bentuk mewakili banyak negara yang mengambil bahagian: Arab, Inggeris, Indonesia, Mandarin, Portugis, Perancis dan Sepanyol."

prospek nilai jangka masa duit syiling yang tidak dijangka masih tidak diketahui.

Apa pendapat anda mengenai MacCoin? Marilah kita tahu di bahagian komen di bawah!


Imej ihsan ShutterstockSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments