Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Tuntutan Insurans $ 2.8 Juta Anda Tuntutan Tuntutan Korea Selatan Ditolak


· 30 Mac 2018 · 2:30 pm <! – Petikan

Bursa cryptocurrency yang berasaskan Seoul Youbit telah melihat tuntutan insuransnya ditolak oleh insurans Korea Selatan syarikat berikutan serangan siber berprofil tinggi pada bulan Disember. Ditolak! Youbit digodam dua kali pada 2017. Serangan pertama siber di bursa kecil yang diketahui berlaku pada bulan April dan melihat 4000 BTC secara rahsia dibebaskan dari kedai-kedai Youbit. Pertukaran itu tidak pernah pulih sepenuhnya sebelum ia diretas sekali lagi pada bulan Disember, kehilangan anggaran 17 peratus daripada jumlah asetnya. Youbit dioperasikan

Akhir Petikan ->

Pertukaran cryptocurrency yang berasaskan Seoul Youbit telah menyaksikan tuntutan insuransnya ditolak oleh syarikat insurans Korea Selatan berikutan serangan siber berprofil tinggi pada bulan Disember


] Ditolak!

Youbit digodam dua kali pada 2017. Serangan pertama siber di bursa kecil yang diketahui berlaku pada bulan April dan melihat 4000 BTC secara rahsia dibebaskan dari kedai-kedai Youbit. Pertukaran itu tidak pernah pulih sepenuhnya sebelum ia diretas sekali lagi pada bulan Disember, kehilangan kira-kira 17 peratus daripada jumlah asetnya.

Youbit dikendalikan oleh Yapian Corp Menurut The Wall Street Journal pengendali memfailkan tuntutan dengan DB Insurance Co. – salah satu syarikat insurans harta tanah dan kecederaan terbesar Korea Selatan. Nota laporan dasar "telah berkuat kuasa beberapa minggu sebelum ini," dan "dilindungi sehingga $ 2.8 juta ganti rugi untuk premium tahunan kira-kira $ 244,400."

Pada hari Khamis, DB Insurance mengesahkan penolakannya dakwaan Yapian pada bulan Februari. Syarikat itu memohon maksimum $ 2.8 juta. Tidak ada sebab untuk penafian itu diberikan.

Going Broke

Pada bulan Disember, Bitcoinist melaporkan atas pengumuman Youbit bahawa telah memfailkan kebankrapan berikutan hack kedua. Baca pengumuman:

Saya sangat menyesal untuk memberitahu anda sekali lagi dengan berita sedih. Selepas kemalangan pada bulan April, kami berusaha untuk mengukuhkan keselamatan, merekrut kakitangan, dan mengurangkan storan dompet panas … Sementara itu, disebabkan oleh penggodaman syarikat kami pada 4:35 pagi, dana telah hilang dari dompet anda.

Youbit mendakwa ia akan melalui prosedur kebangkrutan formal untuk meminimumkan kejatuhan pelanggan, tetapi baki tersebut akan tetap menyesuaikan diri dengan sebahagian kecil daripada nilai bekas mereka, dengan matlamat untuk mengembalikan sekali prosiding formal selesai. Said pertukaran:

Melalui pelbagai langkah seperti penjualan insurans komprehensif siber (3 bilion [won]) dan hak operasi syarikat, kerugian kepada ahli dijangka lebih rendah daripada 17% … Saya akan membuat setiap

Penafian DB Insurance tentang tuntutan Yapian pastinya tidak akan membantu.

Apa pendapat anda tentang penolakan DB Insurans tuntutan Yapian untuk $ 2.8 juta ganti rugi? Adakah anda berfikir bahawa serangan siber terhadap pertukaran cryptocurrency akan terus meningkat? Beritahu kami di komen di bawah!


Imej ihsan dari Pixabay


    var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
    jika (d.getElementById (id)) kembali;
    js = d.createElement (s); js.id = id;
    js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1";
    fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
  } (dokumen, 'skrip', 'facebook-jssdk'));Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments