Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Twitter Mengesahkan Ban pada Iklan Cryptocurrency Twitter telah mengumumkan secara terbuka bahawa mereka akan memulakan pengharaman iklan cryptocurrency, termasuk ICOs, dan lain-lain.


melaporkan beberapa minggu yang lalu bahawa Twitter dilaporkan telah ditetapkan untuk memulakan iklan-iklan cryptocurrency pada skala global. Kini berita mengesahkan kerana platform media sosial telah mengumumkan bahawa mereka akan memulakan tindakan keras crypto kerana usaha yang berterusan untuk mengurangkan penipuan dan melindungi pengguna.

 Kerusuhan crypto Twitter

The Long March Towards Melarang

Twitter adalah catatan terkini mengenai senarai laman web yang semakin berkembang yang menghalang iklan cryptocurrency. Facebook adalah yang pertama, mengumumkan keputusan mereka pada bulan Januari untuk melarang semua pengiklanan untuk ICOs dan cryptocurrencies. Facebook kemudian diikuti oleh Google, yang merancang untuk menggubal larangan mereka pada bulan Jun.

Sejak itu, tekanan telah dipasang di Twitter Ketua Pegawai Eksekutif Jack Dorsey dan laman sosial media untuk mengikuti. Banyak orang telah menyatakan kekecewaan terhadap berapa banyak akaun penipuan dan seniman penipuan yang memaparkan ruang media sosial. Kini Twitter telah mengambil tindakan, bermula hari ini. Jurucakap gergasi media sosial menyatakan :

Kami komited untuk memastikan keselamatan komuniti Twitter. Oleh itu, kami telah menambah dasar baharu untuk Twitter Ads berkaitan dengan cryptocurrency. Di bawah dasar baru ini, pengiklanan Tawaran Syiling Permulaan (ICOs) dan jualan token akan dilarang di peringkat global.

 Twitter

Bukan Ban Total

Walau bagaimanapun, adalah penting untuk diperhatikan bahawa larangan Twitter ini tidak lengkap dan menyeluruh. Perkhidmatan wallet cryptocurrency dan pertukaran yang disenaraikan secara terbuka di "pasaran saham utama tertentu" akan dibenarkan untuk terus mengiklankan perkhidmatan mereka. Di Jepun, hanya pertukaran yang berada di bawah peraturan Agensi Perkhidmatan Kewangan negara akan dibenarkan untuk mengiklankan.

Secara keseluruhan, berita ini sedang dipenuhi dengan penuh semangat. Konsensus adalah bahawa pengharaman kriptografi dan iklan ICO akan melumpuhkan banyak operasi penipuan yang menyumbat ruang crypto. Iklan larangan dilihat sebagai memotong oksigen kepada pelakon buruk crypto, yang akan membantu perusahaan yang sah.

Sudah tentu, satu lagi sebab utama di sebalik pelarasan iklan cryptocurrency adalah tanggungjawab. Twitter, Facebook, dan Google semuanya melindungi diri mereka daripada dipertanggungjawabkan jika artis penipu menggunakan platform mereka untuk menipu orang. Setakat ini, raksasa internet ini tidak mahu menjadi sebahagian daripada tuntutan tindakan klas kelas berasaskan crypto.

Adakah anda bersetuju dengan keputusan Twitter untuk menyertai ban alat iklan cryptocurrency? Berikan kami maklumat dalam komen di bawah.


Imej ihsan Pixabay dan ShutterstockSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments