Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

UK Menyiasat Crypto, Peraturan Masa Depan Berputar Sebagai Positif


· 22 Februari 2018 · 3:00 petang <! – Petikan

Langkah pertama dari tindakan keras terhadap kriptografi sedang dijalankan di UK. Penyiasat dikatakan mengambil perhatian baik pada Bitcoin dan teknologi yang mendasarinya, sebagai cara mengukur risiko keseluruhan cryptocurrency kepada perbankan pusat dan institusi kewangan tradisional, sambil menilai sama ada tindakan pengawalseliaan diperlukan atau tidak. Adakah Peraturan Berkuatkuasa? UK kelihatannya menetapkan tahap untuk peraturan cryptocurrency. Menurut The Telegraph, The House of Commons

End Excerpt ->

Langkah pertama dari tindakan keras potensial pada cryptocurrencies sedang dijalankan di UK. Penyiasat dikatakan mengambil perhatian baik pada Bitcoin dan teknologi yang mendasarinya, sebagai cara mengukur risiko keseluruhan cryptocurrency kepada perbankan pusat dan institusi kewangan tradisional, sambil menilai sama ada tindakan pengawalseliaan diperlukan.


Adakah Peraturan Berada?

UK telah menetapkan peringkat untuk peraturan cryptocurrency.

Menurut The Telegraph Jawatankuasa Perbendaharaan Dewan House sedang menjalankan penyiasatan terhadap kedua cryptocurrency dan blockchain, yang memicu ketakutan peraturan pada masa depan.

Pengerusi Jawatankuasa Nicky Morgan mendakwa bahawa siasatan itu akan menilai terutamanya "potensi risiko yang boleh dijana oleh mata wang digital untuk pengguna, perniagaan dan kerajaan, termasuk yang berkaitan dengan turun naik, pengubahan wang haram, dan jenayah siber, "sebagai tambahan" sejauh mana mereka boleh mengganggu ekonomi dan menggantikan cara tradisional Namun demikian, lebih baik bagi peminat pasaran yang tidak terkawal, bagaimanapun, adalah hakikat bahawa jawatankuasa itu juga menetapkan untuk menilai sama ada kerajaan atau tidak. dan institusi kewangan yang terkemuka – seperti Bank of England dan Lembaga Kelakuan Kewangan – harus mengenakan peraturan tentang kriptografi.

Banyak Spin Positif

Sudah tentu, tokoh-tokoh terkemuka dari dunia kewangan tradisional lebih senang meletakkan putaran positif terhadap peraturan cryptocurrency. Sebagai dilaporkan oleh The Telegraph Odysseas Sclavounis – pakar Bitcoin dari Institut Alan Turing – mendakwa:

Rangka kerja pengawalseliaan yang baik sentiasa dialu-alukan dan ini akan memberikan kejelasan cukai dan juga perlindungan pengguna.

 Peraturan Cryptocurrency

Yang lain, seperti bekas ketua GCHQ Robert Hannigan, telah mengambil peluang untuk bukan sahaja memuji peraturan tetapi bash Bitcoin. Hannigan menyatakan:

Cryptocurrencies mempunyai masa depan yang cerah tetapi Bitcoin telah membuat mereka nama buruk. Kami tidak sepatutnya membiarkan Bitcoin menunda kami. Setakat ini, orang biasa tidak tercedera oleh ini dan kesan ekonomi telah menjadi minimum, oleh sebab itu, penguatkuasaan telah dikurangkan dengan bijak. Tetapi apabila lebih ramai orang melabur, penting bahawa Perbendaharaan kelihatan lebih rapat – kerajaan lain sudah mula melakukannya.

Sementara itu, sosiologi ekonomi dan profesor Universiti Oxford Villi Lehdonvirta percaya bahawa kedua-dua pemaju dan pelabur akan mengalu-alukan peraturan di UK, yang menyatakan:

Banyak pemaju cryptocurrency dan pelabur akan senang dengan Perbendaharaan yang melihat ke dalam mengatur ruang, karena peraturan yang tepat dapat membantu mengintegrasikan solusi mereka kepada sistem arus utama.

 eToro pada Crypto Regulation [19659010] Pengarah Urusan UK di eToro dengan senang hati bersetuju. Kata Iqbal Gandham:

Kami akan menyokong siasatan sedemikian, kerana peraturan kriptografi yang sesuai dapat membantu memastikan keselamatan pengguna, mempromosikan amalan terbaik, dan memberikan kepastian dan kejelasan untuk penyedia perkhidmatan kewangan cryptocurrency.

Dengan semua spin positif dari The Telegraph sebuah akhbar politik yang konservatif, kita hampir mencuri diri untuk memanggil peraturan dari The Bank of England – yang baru-baru ini mendakwa Bitcoin telah gagal pada hampir semua bidang – Walau bagaimanapun, mereka yang menentang pengawalseliaan mungkin berpendapat bahawa institusi kewangan tradisional hanya merasa terancam oleh ruang cryptocurrency, dan berminat untuk menyekat inovasi yang tidak terkawal ketika menggabungkan teknologi blockchain mereka sendiri.

Bagaimana perasaan anda terhadap peraturan dari kerajaan, bank pusat, dan institusi kewangan lain? Adakah anda fikir peraturan cryptocurrency memanfaatkan pelabur, peniaga, perniagaan dan / atau pengguna? Maklumkan kepada kami di komen di bawah!


Imej ihsan dari AdobeStock, Wikipedia Commons, eToro

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments