Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Untuk Harga Bitcoin Untuk Meredakan Kegelisahan Pelabur, BTC Mesti Berpegang Pada Tahap Harga Ini


Bitcoin (BTC) telah merosot berikutan kejatuhan FTX dan peningkatan turun naik crypto. Ia adalah tekaan sesiapa sahaja apabila kripto yang paling popular akan pulih ke keadaan paling teguhnya.

Secara adil, kripto yang paling dicari di dunia telah meningkat sedikit, mencapai tahap $16,700, namun ia masih tidak mencukupi untuk meredakan kebimbangan ramai pelabur.

Berikut ialah pandangan pantas tentang prestasi Bitcoin sejak akhir-akhir ini:

  • Kejatuhan harga BTC baru-baru ini mencatatkan kejatuhan lebih 28%
  • BTC melantun daripada paras terendah dua tahun dengan kenaikan 2%.
  • Kemerosotan harga Bitcoin baru-baru ini telah ditipu oleh turun naik crypto yang luar biasa dan kejatuhan FTX

Kejatuhan Harga BTC Terkini Terendah Setakat Tahun Ini

Bitcoin dilihat telah merosot ke paras terendah setakat ini pada $15,548 sejak November 2020. Tkejatuhan harganya baru-baru ini menunjukkan penurunan lebih 28% daripada paras terendah pada 5 November pada $21,417, berlaku sebelum kejatuhan FTX.

Menurut Matthew Hyland:

“Bitcoin bertukar merah hampir setahun yang lalu sekarang, 3 Disember 2021, jadi kami hampir menghabiskan tahun lepas dalam trend super merah ini. Ia pada asasnya meliputi 90%+ pasaran beruang. Satu-satunya tempat yang terlepas ialah kawasan pada bulan November [2022]jadi harga untuk ini bertukar hijau kini masuk pada $20.2k lebih kurang.”

Selanjutnya, Hyland menyatakan bahawa $20,201 ialah harga sasaran yang boleh membantu mengurangkan Bitcoin daripada keadaan menurun yang menyedihkan, yang kebanyakannya merupakan pasaran penurunan harga kedua terpanjang yang pernah dilalui oleh BTC.

Bitcoin

Image: Al Bawaba

Kononnya, Bitcoin menunjukkan arah aliran yang apabila ia merosot ke paras terendah baharu, ia juga menolak harga ke bawah untuk bertukar hijau. Ia telah diramalkan sejak itu.

Ini berlaku dengan penunjuk MACD 3 hari menunjukkan bagaimana paras terendah pasaran menurun telah menyebabkan BTIC bertukar beberapa kali yang ditunjukkan minggu ini dan seminggu yang lalu.

Lantunan Harga Bitcoin Ditunggu

mengikut CNBCtraja crypto telah melantun dari tahap sokongannya yang merupakan rutin atau dijangkakan daripada syiling berikutan beberapa tahap rendah.

Berdasarkan CoinMarketCap dataharga BTC naik sebanyak 2.29% atau pada $16,702 sehingga berita ini ditulis.

Bitcoin sedang mengalami salah satu pasaran beruang terpanjangnya yang setanding lebih lama daripada apa yang dialami syiling pada 2014. Malah, ia dikatakan lebih lama berbanding pasaran beruang 2018 yang hanya bertahan selama setahun.

Crypto total market cap at $798 billion on the daily chart | Featured image from: The Dodo, Chart: TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments