Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Upbit Exchange untuk Melancarkan Index Cryptocurrency Pertama Korea


· 23 Mac 2018 · 1:00 pagi <! – Petikan

Upbit, pertukaran kripto terbesar kedua di Korea, merancang untuk melancarkan indeks cryptocurrency UBCI (Indeks Upbit Crypto). Konsep ini adalah untuk menyediakan indeks standard yang boleh mengukur keadaan pasaran dengan mencadangkan dan mencipta piawaian kutipan syiling. Dalam satu laporan oleh Business Korea pada pagi ini, ia menyatakan bahawa syarikat yang mengendalikan Upbit, Dunamu, bertujuan untuk menyediakan indeks ini untuk memudahkan pelabur memahami pasaran secara keseluruhan

End Excerpt ->

Upbit, pertukaran kripto kedua terbesar Korea Selatan, merancang untuk melancarkan indeks cryptocurrency baru yang dipanggil UBCI (Indeks Upbit Crypto). Konsepnya adalah untuk menyediakan indeks piawai yang dapat mengukur keadaan pasaran dengan mencadangkan dan mencipta piawaian kutipan duit syiling.


Dalam laporan oleh Perniagaan Korea pagi ini, telah diperhatikan bahawa syarikat yang mengendalikan Upbit, Dunamu , bertujuan untuk menyediakan indeks ini untuk memudahkan pelabur memahami tren pasaran secara keseluruhan dan gambaran yang lebih besar.

 Korea Selatan

Cabang Keluar

Sebagai tambahan kepada indeks cryptocurrency baru, syarikat itu juga merancang untuk memperluaskan perniagaan supaya indeks boleh digunakan di pasaran antarabangsa. Selalunya terdapat perbezaan antara harga cryptocurrency di pasaran domestik dan antarabangsa berikutan permintaan tempatan. Korea Selatan adalah pemain dominan dalam perdagangan crypto dan apa yang berlaku di sana sering mempunyai implikasi yang lebih luas di seluruh dunia.

Indeks baru akan berfungsi dengan mengumpulkan transaksi jangka panjang dan data perdagangan dari bursa dan menggunakannya untuk mencipta nilai standard dalam tahap keyakinan. Empat indeks akan dibangunkan: Indeks Pasaran, Indeks Sektor, Indeks Bitcoin, dan Indeks Strategi. Indeks Pasaran, Sektor, dan Bitcoin akan dilancarkan pada bulan April, dan Upbit akan melancarkan Indeks Strategi pada akhir tahun.

Setiap indeks menggunakan set metrik yang berbeza untuk membuat pengiraannya. Indeks tertimbang cap akan menggunakan jumlah nisbah kecairan pasaran untuk membolehkan pelabur mematuhi aliran semua mata wang kriptografi sekilas. Mengelaskan kategori setiap jenis duit syiling digital akan menyediakan data bagi Indeks Sektor, dan Indeks Bitcoin akan menggunakan bahagian pasaran dan dominasi BTC untuk membina hasilnya. Indeks Strategi menggunakan kuota pelaburan jangka panjang yang boleh diukur untuk menganalisis portfolio dan menjejaki hasil mereka.

 Upbit membuat indeks

Presiden Dunamu, Lee Seok-woo, memberitahu media tempatan:

Keadaan pasaran cryptocurrency kini agak serupa dengan pasaran kewangan tradisional berdasarkan stok dan bon pada peringkat awal. Sehubungan itu, kerana pasaran semakin canggih, UBCI dijangka memainkan peranan penting dalam bidang ini pada masa akan datang. Kami juga akan mendedahkan buku panduan indeks dan membiarkan pasaran mengevaluasinya.

Upbit kini mengendalikan $ 732 juta (86,700 BTC) sehari, menurut Coinmarketcap . Ia baru-baru ini menambah sejumlah altcoin baru untuk senarainya, termasuk Ikon dan Tron dan merupakan pertukaran kedua terbesar negara selepas Bithumb.

Adakah indeks cryptocurrency akan meningkatkan perdagangan dan meningkatkan pasaran? Tambah pemikiran anda di bawah.


Imej ihsan dari GoodFreePhotos, Pixabay, dan arkib Bitcoinist.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments