Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Venezuela Memutuskan Satu Koin Tidak Cukup, Bekas Tokoh Petro Emas Baru


· 22 Februari 2018 · 8:30 pagi <! – Petikan

Perkara-perkara yang hanya mendapat pelukis di Venezuela, sebagai Presiden Nicolas Maduro memutuskan bahawa satu negara dikeluarkan kekejian cryptocurrency tidak cukup. Sekarang, negara sosialis dengan ekonomi runtuh bersedia untuk melancarkan token Petro kedua – dipanggil Petro Gold. Visi Maduro Awal minggu ini, runtuhnya negara sosialis Venezuela dikatakan melancarkan Petro – cryptocurrency yang dikeluarkan negara pertama di dunia – yang dikatakan disokong oleh rizab minyak negara. Masalahnya ialah, minyak didakwa menyokong setiap tanda belum lagi

End Excerpt ->

Perkara-perkara yang hanya mendapat weirder di Venezuela, sebagai Presiden Nicolas Maduro memutuskan bahawa satu negara yang dikeluarkan cryptocurrency farce isn tidak cukup. Sekarang, negara sosialis dengan ekonomi runtuh bersedia untuk melancarkan token Petro kedua – yang dipanggil Petro Gold.


Visi Maduro

Awal minggu ini, runtuhnya negara sosialis Venezuela dikatakan melancarkan Petro – cryptocurrency yang diterbitkan negeri – yang dikatakan disokong oleh rizab minyak negara. Masalahnya adalah, minyak yang didakwa menyokong setiap tanda masih belum dibor, dan negara kini sedang dalam keadaan krisis ekonomi yang melampau.

 Perbendaharaan Amerika Mengingatkan Pelabur: Petro Venezuela Boleh Melanggar Sanksi

Sudah tentu, Maduro telah menganggap Petro sebagai kejayaan besar sejak ia dilancarkan – jika tidak sebelum ini. Dengan perangkaannya sendiri cryptocurrency berharga Presiden telah menaikkan $ 735 juta pada hari pertama pra-penjualan.

Menunggang tinggi pada kejayaan dirinya sendiri, Maduro telah memutuskan untuk mengeluarkan yang lain cryptocurrency yang disokong negara, dipanggil "Petro Gold." Dalam ucapan televisinya, pemimpin sosialis menyatakan :

Minggu depan saya akan melancarkan Petro Gold, adalah lebih kuat, yang akan memperkuat Petro.

Seperti namanya, Petro Gold pada dasarnya akan disokong oleh bekalan emas negara. Sama ada atau tidak logam mulia sebenarnya telah digali dari tanah, bagaimanapun, masih boleh dilihat.

Keraguan yang Harus Diperhatikan

Kebanyakan ahli menafsirkan cinta baru Maduro yang ditemui untuk cryptocurrency yang dikeluarkan negara sebagai sedikit lebih daripada percubaan untuk mengelakkan sekatan kewangan AS ketika Venezuela melompat di bawah hiperinflasi dan ekonomi sosialis yang runtuh tidak mampu menyediakan makanan yang cukup untuk warganya.

Bahkan, para pelabur AS mungkin akan mengalami masalah hukum jika mereka melabur di Petro atau Petro Emas, sebagai Jabatan Perbendaharaan AS telah mendakwa bahawa cryptocurrency Venezuela berpotensi melanggar sekatan internasional.

Pemimpin-pemimpin pembangkang Venezuela tidak mengejutkan memanggil isu cryptocurrency Maduro minyak dan emas yang disokong oleh emas, sedangkan para pelabur dibiarkan dengan lebih banyak pertanyaan daripada jawapan.

Seorang pelabur sedemikian, Sean Walsh – pengasas crypto-ass dan firma pelaburan Redwood City Ventures – berfikir Petro Gold adalah spekulasi yang terbaik, memberitahu Reuters:

Daripada membeli cryptocurrency yang disokong oleh emas, saya hanya akan membeli emas. Emas adalah perkara fizikal yang anda mahu dapat memegang tangan anda, kerana itulah maksudnya.

Negara Amerika Selatan mempunyai sejarah yang lama pengumpulan ganti rugi, dan mata wang fiatnya telah menyusut ke atas 99 peratus.

 Protokol Venezuela - Juan Barreto / AFP

Lain-lain mendakwa bahawa menyokong projek cryptocurrency Venezuela dalam apa cara sekalipun sama dengan sokongan kewangan kedua-dua tindakan keras rejim ke atas manusia hak dan ketidakupayaan untuk mentadbir.

Kerajaan Venezuela juga telah berulang kali membuktikan dirinya menentang asas-asas teknologi blockchain dan cryptocurrency, dengan tetap menjadi sangat legam dan melindungi apa yang banyak negara akan mempertimbangkan maklumat umum.

Apa pendapat anda mengenai Petro dan Petro Gold? Adakah anda akan mempertimbangkan untuk melabur dalam sama ada cryptocurrency? Maklumkan kepada kami di komen di bawah!


Imej ihsan dari Shutterstock, arkib Bitcoinist

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments