Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Vinteum Akan Melatih Dan Menaja Pemaju Bitcoin Di Brazil Dan Amerika Latin


Planet ini memerlukan Vinteum kerana “kami memerlukan pembangun dari seluruh dunia untuk membina wang asli internet global ini.” Apa itu Vinteum? Di dalam selepas mengumumkan kewujudan organisasi, mereka menggambarkan diri mereka sebagai “pusat penyelidikan dan pembangunan Bitcoin bukan untung yang didedikasikan untuk menyokong pemaju Bitcoin di Brazil dan rantau Amerika Latin yang lebih luas. Kami akan melatih dan membiayai pembangun sumber terbuka untuk mengusahakan Bitcoin dan Rangkaian Lightning.”

Untuk menggambarkan alasan mereka untuk menjadi, Vinteum memetik Spiral Steve Lee “pada satu episod daripada podcast Stephan Livera.”

“Saya fikir cara yang betul untuk pembiayaan dan organisasi pembangunan sumber terbuka ialah model 10 hingga 10. 10 organisasi 10 orang, di mana setiap organisasi adalah bebas. Pembiayaan bebas, kepimpinan bebas… projek lain mungkin mempunyai lebih daripada model 1 kali 100, di mana ia hanyalah entiti berpusat yang mempunyai belanjawan yang besar, dan saya fikir itu adalah antitesis Bitcoin dan bagaimana ia harus dilakukan.”

Organisasi bebas membangun dan membiayai bakat dari seluruh dunia. Apa konsepnya.

Mengenai Keperluan Membiayai Pembangun Dan Peranan Vinteum

Pada masa ini, permodalan pasaran bitcoin adalah pada $465B, beri atau terima. Dengan semua nilai itu dipertaruhkan, dan semua nilai yang akan datang, pembangunan rangkaian harus menjadi keutamaan. Walau bagaimanapun, bitcoin benar-benar terdesentralisasi. Ini bermakna, tidak ada satu asas yang memastikan kod itu berkembang seperti yang dirancang. Lebih penting lagi, tiada pembiayaan terjamin untuk pembangun tersebut agar dapat memberi tumpuan pada bitcoin sepenuh masa.

Di sinilah Vinteum masuk:

“Kami perlukan bakat. Pembiayaan pembangunan Bitcoin telah bertambah baik, tetapi kami masih menghadapi banyak cabaran, terutamanya berkaitan dengan membina saluran paip perekrutan yang mantap. Itulah sebabnya penting untuk kami bukan sahaja membiayai pembangun tetapi juga membangunkan program dan usaha pendidikan untuk mengajar pembangun tentang Bitcoin dan memasukkan mereka ke dalam pembangunan Bitcoin.”

Betul, organisasi akan membangunkan dan menyesuaikan program pendidikan untuk menyediakan generasi akan datang pemaju bitcoin Brazil.

“Perkara pertama yang akan kami lakukan ialah menyesuaikan kurikulum Seminar Chaincode Labs dan memulakan kohort dalam bahasa Portugis supaya pembangun Brazil boleh berinteraksi antara satu sama lain dan belajar dalam kumpulan. Jika anda seorang pembangun yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang cara Bitcoin dan Lightning berfungsi, kami kini menerima permohonan.”

Orang yang Terlibat Dalam Vinteum

Selari dengan memberitahu dunia tentang kewujudan mereka, Vinteum mengumumkan penerima pertamanya. Bruno Ely Garcia sebelum ini disokong oleh Brink dan merupakan salah seorang pembangun yang menyemak Taproot, peningkatan besar pertama bitcoin sejak 2017. Selain geran Vinteum, Ely Garcia akan menyertai organisasi itu sebagai Pengarah Pendidikan. Pemaju memberitahu Portal Do Bitcoin:

“Dapat menumpukan semua kuasa anda pada Bitcoin adalah sangat baik, ia memberikan saya perasaan bahawa saya kini sedang memenuhi misi! Itulah yang saya mahu kerana ia adalah kerjaya yang menyatukan dua minat: pengaturcaraan dan Bitcoin.”

Vinteum ialah cetusan idea Lightning Labs Lucas Ferreira, pembangun dan ruji Twitter Bitcoin, dan André Neves, pengasas bersama gergasi permainan bitcoin Zebedee. Mengenai pasangannya, Ferreira memberitahu Portal Do Bitcoin:

“André, sebagai contoh hidup yang boleh dijana oleh model ini, saya nampaknya orang yang ideal untuk menyertai saya dalam projek ini”, jelas Ferreira. Pada 2018, André merupakan sebahagian daripada kelas pertama yang memfokuskan pada Rangkaian Pencahayaan di Chaincode Labs, kumpulan penyelidikan bitcoin yang berpangkalan di New York yang terkenal dengan seminar yang dipromosikannya.”

Bagi pihaknya, Ferreira bercakap tentang keperluan untuk membawa “lebih banyak kepelbagaian geografi kepada kumpulan bakat ini, orang yang akan memahami keperluan wilayah mereka dan akan mengingatinya apabila membangunkan Bitcoin.” Ini adalah bahagian penting dari alasan Vinteum untuk menjadi. Brazil dan Amerika Latin pada masa ini mungkin kurang diwakili dalam pembangunan bitcoin, tetapi itu akan berubah.

Carta harga BTCUSD untuk 08/11/2022 - TradingView - Vinteum

BTC price chart for 08/11/2022 on Bitstamp | Source: BTC/USD on TradingView.com

Dari Mana Datang Wangnya

Jika bitcoin didesentralisasikan, dari mana datangnya wang untuk Vinteum? Ferreira memberitahu Portal Do Bitcoin:

“Mendapatkan dana adalah kerja keras. Kami terpaksa menyusun dek yang menerangkan idea dan menjual projek ini kepada bakal penderma. Saya mengejar rangkaian saya dan begitu juga dengan André, dan kami sedang mengumpul dana.”

Pada akhirnya, Vinteum memaklumkan, “derma dermawan” datang daripada “John Pfeffer, Wences Casares, Sebastian Serrano, Okcoin dan Yayasan Hak Asasi Manusia.” Penyumbang lain ialah, “Casa kerana memberikan kami jagaan Bitcoin terkini dan Voltan untuk menyediakan infrastruktur nod Rangkaian Kilat kami.”

Terima kasih kepada organisasi dan individu tersebut kerana memahami kepentingan membiayai pembangunan bitcoin di seluruh dunia. Bersatu kita teguh.

Featured Image: Vinteum logo from their website | Charts by TradingView

ETHPoW, a "Berusaha keras" tanda

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments