Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Virgin Money Sertai Pengharapan Bank pada Pembelian Bitcoin Kad Kredit Tetapi Apa Itu Really Mean?


· 5 Februari 2018 · 6:00 pm <! – Kutipan

Virgin Money hanya melompat pada larangan belian Bitcoin tetapi ia bukan masalah besar seperti banyak sedang keluar. Minggu ini, The New York Times melaporkan bahawa Virgin Money telah mengharamkan pembelian kriptografi dalam kad kreditnya. Berita itu datang sebagai yang terbaru dari langkah seperti ini untuk memukul akhbar, dengan beberapa bank nama besar juga mengharamkan pembelian bitcoin dengan kad kredit mereka –

Akhir Petikan -> [


Minggu ini, The New York Times telah melaporkan bahawa Virgin Money telah diharamkan pembelian kriptografi dalam kad kreditnya. Berita itu datang sebagai yang terbaru dari gerakan seperti ini untuk memukul akhbar, dengan beberapa bank nama besar juga mengharamkan pembelian bitcoin dengan kad kredit mereka – contoh terkini di luar Virgin Money Lloyds Bank [

Perkembangan ini dibentangkan sebagai kemunduran utama untuk ruang cryptocurrency, yang menunjukkan apa yang dikatakan oleh ramai adalah realisasi pushback yang diharapkan dari institusi kewangan yang menguasai

Dan tajuk-tajuk utama direka bentuk untuk menyokong persembahan ini.

Namun, sebenarnya, perkara-perkara tidak begitu buruk seperti tajuk utama yang dikatakan oleh pembaca.

, inti berita adalah ini: bank tidak lagi mahu anda dapat membeli Bitcoin dan kriptografi lain menggunakan kad kredit anda. Perhatikan, ini tidak mengatakan bahawa bank tidak lagi mahu anda dapat membeli Bitcoin dan kriptografi lain. Ia mengatakan bahawa mereka tidak mahu anda membiayai pembelian ini dengan kredit – kredit yang (dalam banyak kes) dikeluarkan dengan harga mahal, dengan pemegang kad kredit yang banyak membayar bunga 10% atau lebih pada baki.

 A Sekali Atau Rasa Tidak Suka?

Just Common Sense

Apabila harga aset tidak menentu seperti Bitcoin dan mata wang kriptografi lain sekarang, individu yang tidak boleh membelinya dengan kredit lebih masuk akal daripada apa-apa lagi. Dilihat dalam cahaya ini, langkah oleh bank-bank besar untuk memformalkan pandangan mereka bahawa pemegang akaun tidak boleh membeli aset ini dengan wang tunai yang mereka tidak benar-benar ada, tidaklah benar-benar berita sama sekali.

Media arus perdana cepat melompat mengenai larangan ini sebagai penunjuk bahawa hari Bitcoin adalah nombor, tetapi apa yang mereka tidak memberitahu anda bahawa majoriti pengeluar kad kredit tidak akan membenarkan orang menggunakan kad mereka untuk membiayai akaun dagangan dengan broker saham atau syarikat FX sama ada – anda tahu, kenderaan pelaburan "sah". Ini adalah untuk membantu orang ramai mengelakkan risiko yang wujud dengan perdagangan modal berasaskan kredit dan, pada masa yang sama, berbuat demikian dengan margin yang menguatkan risiko kehilangan apa yang mereka tidak mampu.

Virgin's Take

Back kepada Virgin, inilah yang dikatakan jurucakap Virgin Money mengenai langkahnya:

Berikutan kajian dasar kami, saya dapat mengesahkan pelanggan tidak lagi dapat menggunakan kad kredit Virgin Money mereka untuk membeli cryptocurrencies … Ini hanya berlaku untuk kredit kami kad dan bukan kad debit kami.

Jadi, sekali lagi, ini bukan Virgin Money mengatakan bahawa pelanggannya tidak dapat membeli cryptocurrency. Mereka tidak boleh membeli crypto dengan kad kredit . Ia adalah Virgin Money mengatakan bahawa ia tidak akan memberi pinjaman kepada pelanggan mereka wang yang mereka perlukan untuk membeli cryptocurrency.

Ini adalah dua perkara yang sangat berbeza.

Walaupun larangan bank terhadap pembelian kredit crypto adalah menyusahkan, apabila anda mengeluarkan arus perdana media dari persamaan itu dan periksa apa yang benar-benar dikatakan oleh bank-bank, ia akhirnya menjadi sangat buruk tentang apa-apa.

Adakah anda membeli bitcoin dengan kad kredit anda? Apa yang anda buat mengenai perkembangan terkini? Mari kita ketahui di bawah!


Imej ihsan VirginMoney / Flickr, Shutterstock

Tunjukkan komenSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments