Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Visi Satoshi? Bitcoin Cash Gets It Wrong, Kata Max Keizer


· 19 Februari 2018 · 2:00 pm <! – Kutipan

Bitcoin Cash tumpuan sempit pada transaksi 'mendapat salah' kerana wang hanya ' 'penglihatan yang lebih besar, menurut Max Keizer. Wang Hanya 'Byproduct' Penganalisis kewangan dan tuan rumah The Keizer Report, Max Keizer, telah meletakkan dua sen pada debat perbatasan Bitcoin, menyatakan bahawa fokus pada transaksi mengabaikan sebab utama mengapa cryptocurrency pertama di dunia dicipta. Keiser menulis di Twitter: Melihat [Bitcoin] sempit melalui lensa

Akhir Kutipan ->

Bitcoin Cash tumpuan sempit pada transaksi 'mendapat salah' kerana wang itu hanya 'hasil sampingan' visi yang lebih besar, menurut Max Keizer.


Money Only a 'Byproduct'

Penganalisis kewangan dan tuan rumah Laporan Keizer Max Keizer, telah meletakkan dua sen dalam perbahasan Bitcoin, menyatakan bahawa fokus pada transaksi mengabaikan utama sebab mengapa cryptocurrency pertama di dunia dicipta.

Keiser menulis di Twitter:

Melihat [Bitcoin] dengan sempit melalui kanta 'transaksi' memotong keberanian mengapa Bitcoin mengubah dunia terbalik

Bitcoin tidak dicipta untuk bersaing dengan orang-orang seperti Visa atau SWIFT dari segi kelajuan, kos atau bahkan privasi, Keizer opines. Sebaliknya, etika Bitcoin berasaskan Pergerakan Perisian Bebas (FSM), permulaannya dapat dikesan semula pada tahun 1970-an.

FSM digambarkan sebagai "pergerakan sosial" dengan tujuan mendapatkan dan menjamin kebebasan tertentu untuk pengguna perisian, iaitu kebebasan untuk menjalankan perisian, untuk mempelajari dan mengubah perisian, dan untuk mengagihkan semula salinan dengan atau tanpa perubahan, menurut Wikipedia.

[19459025Pergerakanitusecararasmiditubuhkanpadatahun1983olehRichardStallmandenganpelancaranProjekGNU yang diasaskan pada idea bahawa perisian proprietari merugikan pengguna untuk kepentingan syarikat besar.

Stallman menjelaskan :

Satu-satunya hal dalam bidang perangkat lunak yang lebih buruk daripada salinan program proprietary yang tidak sah, adalah salinan program proprietary yang sah karena ini melakukan bahaya yang sama terhadap seluruh komunitas pengguna, dan dalam Selain itu, biasanya pemaju, pelaku kejahatan ini, keuntungan dari itu.

Begitu juga, Bitcoin adalah perisian sumber terbuka percuma yang pengguna di seluruh dunia memilih untuk berjalan di komputer mereka, di mana nod-nod rangkaian bersetuju pada keadaan semasa rangkaian tanpa sebarang kuasa pusat. Ini memberi peserta rangkaian kebebasan untuk menegaskan apa yang benar, yang boleh menjadi alat yang kuat terhadap korupsi, penindasan, dan penapisan.

Dengan kata lain, urus niaga bebas tidaklah sama pentingnya dengan kebebasan untuk membuat apa-apa urus niaga, kerana bekas boleh dimatikan dengan flip suis pada bila-bila masa oleh pihak berkuasa pusat.

19659011] Ia digunakan sebagai wang sebenarnya merupakan produk sampingan agenda yang lebih besar untuk menggantikan semua lesen perisian, hak cipta, paten dan monopoli dengan perisian percuma.

Bitcoin Tidak Perlu Jabatan PR

Tidak seperti kebanyakan projek lain, pengasas misterius Bitcoin ) sengaja meninggalkan mesej penting dalam blok genesis yang berbunyi:

The Times 03 / Jan / 2009 Canselor di ambang bailout kedua untuk bank.

Selain cap waktu, merujuk kepada ketidakstabilan yang disebabkan oleh perbankan simpanan runcit berikutan krisis kewangan 2008. Mungkin, projek Bitcoin dimaksudkan untuk menjadi penawar kepada masalah mata wang fiat yang dikendalikan oleh pusat.

Bitcoin Cash, bagaimanapun, adalah garpu Bitcoin yang berlaku pada 1 Ogos 2017. Melalui blok yang lebih besar, ia menjanjikan yuran transaksi yang lebih murah dengan meningkatkan daya tampung dan menjejaki secara langsung pada rantaian.

Penolakan itu ialah peningkatan dalam saiz blok hanya akan menjadi jeda bagi kesesakan rangkaian.

Microsoft memperkuat kedudukan ini mendapati bahawa pergerakan rantaian pada peringkat "akan menjadi lebih besar bagi orang biasa untuk menjalankan nod di rumah, merendahkan "desentralisasi rangkaian. Ahli sains komputer dan pelopor Bitcoin, Nick Szabo memanggil projek "sock-puppetry" yang terpusat, sedangkan jurutera BitGo, Jameson Lopp, di kalangan penyelidik lain yang dihoskan pada pelayan Alibaba di China.

Bitcoin, sebaliknya, tidak pernah mempunyai jabatan PR atau bajet pemasaran yang bertujuan memujuk orang menggunakannya. Namun, berjuta-juta orang di seluruh dunia terus menggunakan Bitcoin walaupun ia diakui sebagai lebih lambat dan sering lebih mahal (tidak terlalu nenek-tidak mesra) daripada sistem kriptografi atau sistem legasi.

Tetapi kenapa?

Jawapannya adalah bahawa teknologi peer-to-peer Bitcoin membolehkan sesiapa sahaja untuk menghantar, menerima, memegang, dan telus mengesahkan nilai digital pada rangkaian Bitcoin tanpa perantara.

Jika Voltaire masih hidup hari ini, mungkin dia menyatakan Bitcoin bukan sahaja tidak penjagaan dengan siapa anda berurusan, tetapi kodanya juga mempertahankan kematian hak anda untuk berurusan dengan sesiapa.

Adakah anda bersetuju dengan pendapat Max Keizer mengenai skala Bitcoin? Berkongsi komen anda di bawah!


Imej ihsan Wikimedia Commons, Twitter

Penafian: Pandangan dan pandangan yang dinyatakan dalam artikel ini semata-mata adalah pengarang dan tidak semestinya mencerminkan orang-orang Bitcoinist.com.

Tunjukkan komenSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments