Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Zilliqa Memperkenalkan Konsol Web3 Untuk Menyaingi PlayStation?


Zilliqa mengumumkan pelancaran konsol permainan Web3 sendiri, syarikat itu nampaknya bersedia untuk melompat ke sektor yang diterajui oleh PlayStation, Microsoft, dan Nintendo. Konsol yang akan datang akan mempunyai pelbagai keupayaan yang membolehkan pemain menikmati permainan sambil melombong token asli rangkaian, ZIL.

Pada awal September, Zilliqa mengumumkan pelancaran akan datang permainan blockchain pertama mereka, yang dipanggil Web3 War. First Person Shooter (FPS) dan konsol adalah sebahagian daripada strategi yang lebih besar untuk memanfaatkan penggunaan permainan blockchain yang semakin meningkat dan satu peristiwa penting dalam mengembangkan ekosistem ZIL.

Zilliqa PlayStation ZIL ZILUSDT IMEJ 1
Imej permainan Zilliqa pertama yang akan bersaing dengan PlayStation dan studio besar lain. Sumber: Perang Web3 melalui Zekromo

Zilliqa Cuba Menceroboh Domain PlayStation Dan Steam Dengan Konsol Baharu

Menurut a laporan daripada Venture Beat, konsol permainan akan tersedia untuk prapesanan pada awal 2023. Pada masa itu, ciri teras konsol akan memasuki fasa ujian: hab permainan.

Sebagai tambahan kepada ciri ini, konsol permainan akan memberikan pengguna akses kepada dompet Web3 asli. Gabungan keupayaan ini, bersama-sama dengan pasarannya sendiri untuk berdagang item dalam permainan dan pilihan untuk mendapatkan ganjaran, telah direka bentuk untuk bersaing dengan Steam, PlayStation dan Nintendo.

Pasaran permainan terbesar dalam sektor Steam membolehkan pemain membeli permainan, terlibat dalam perdebatan, berdagang item, memperoleh aksesori unik, mengambil bahagian dalam aktiviti komuniti dan banyak lagi. Zilliqa akan cuba meningkatkan ciri-ciri ini dengan konsol permainan yang akan datang.

Salah satu objektif utama adalah untuk memasukkan pengguna bukan crypto ke ekosistem sambil meningkatkan desentralisasi rangkaian dengan membenarkan pemain ini melombong token ZIL. Dengan cara itu, pengguna akan dapat memiliki token asli untuk mempertaruhkannya dan memperoleh ganjaran tambahan, tanpa perlu membeli perkakasan tambahan.

Valentin Cobelea, ketua teknologi permainan di Zilliqa, berkata perkara berikut pada konsol mereka yang akan datang dan cara ia akan menarik pemain bukan crypto ke ekosistemnya sambil bersaing dengan beberapa syarikat terbesar dalam sektor permainan:

Konsol perkakasan dan hab permainan Zilliqa akan membolehkan orang asli bukan crypto memperoleh wang sambil bermain permainan yang menyeronokkan tanpa kerumitan mengurus kripto yang mereka perolehi. Kami akan melancarkan konsol dan hab permainan awal tahun depan dengan dua permainan Zilliqa, diikuti dengan lebih banyak permainan daripada pelbagai pencipta. Dengan sokongan komuniti crypto besar Zilliqa dan infrastruktur yang mudah digunakan, kami tidak ragu-ragu bahawa kami boleh menjadi setara Steam untuk permainan Web3.

Harga ZIL Reaksi Terhadap Berita

Di bawah, terdapat imej dari konsol Zilliqa akan datang yang menyerupai beberapa konsol yang ditawarkan oleh PlayStation dan Microsoft sejak beberapa tahun lalu. Sama seperti perkakasan, konsol Web3 akan menyediakan pengguna dengan pelbagai port dan akses internet, antara ciri-ciri lain. Cobelea menambah:

Selepas mengumumkan permainan pertama kami di Gamescom, kami mendapat sambutan yang hebat daripada komuniti permainan, dan kami teruja untuk mengatakan bahawa ia hanyalah permulaan.

Zilliqa Playstation Xbox
Imej konsol permainan Zilliqa. Sumber: Bob MJ melalui Twitter

Pada masa artikel ini ditulis, harga ZIL nampaknya memberi reaksi positif terhadap pengumuman tersebut. Token didagangkan dalam warna hijau dengan keuntungan 4.5% dalam tempoh 24 jam yang lalu.

Zilliqa PlayStation ZILUSDT
Harga ZIL bergerak mengiring pada carta 4 jam dengan kenaikan kecil sepanjang hari lalu. Sumber: ZILUSDT Tradingview

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments